JavaScript технологията често се използва за показване на мултимедийно съдържание на много сайтове. Но ако скриптът е изключен в този браузър, няма да се показва съответното съдържание на уеб ресурсите. Нека да разберем как да включим Java в операта.

Общо включване на JavaScript

За да активирате JavaScript, трябва да отидете в настройките на браузъра. За да направите това, кликнете върху логото на Opera в горния десен ъгъл на прозореца. Това създава основното меню на програмата. Изберете елемента "Настройки". Също така има опция за влизане в настройките на този уеб браузър, като просто натиснете клавишната комбинация Alt + P.

Отворете настройките на браузъра на Opera

След като влезете в настройките, отворете секцията "Сайтове".

Отворете раздела за сайтове за настройки на Opera

В прозореца на браузъра търсим блок от настройки на JavaScript. Поставете ключа в позиция "Активиране на JavaScript.

JavaScript в Opera е разрешен

По този начин включихме изпълнението на този сценарий.

Активирайте JavaScript за конкретни сайтове

Ако искате да активирате JavaScript само за отделни сайтове, превключете ключа в позиция "Не стартирайте JavaScript". След това кликнете върху бутона "Управление на изключенията".

Преминете към управлението на JavaScript в Opera

Отваря се прозорец, където можете да добавите един или повече сайтове, в които JavaScript ще работи, въпреки общите настройки. Въвеждаме адреса на сайта, поставяме поведението в позицията "Позволим" и кликваме върху бутона "Готово".

Разрешение на JavaScript в Opera за конкретни сайтове

По този начин можете да позволите скриптове на JavaScript да се показват на отделни сайтове с обща забрана за тях.

Както можете да видите, има два начина за включване на Java в Opera: глобално и за отделни сайтове. JavaScript технологията, независимо от нейните възможности, е доста силен фактор за уязвимостта на компютъра за натрапници. Това води до това, че някои потребители са склонни към втората възможност за включване на скриптове, въпреки че повечето потребители все още предпочитат първия.