Във всички популярни браузъри има функция за превключване в режим на цял екран. Това често е много удобно, ако планирате да работите на един и същ сайт дълго време, без да използвате браузърския интерфейс и операционната система. Въпреки това, потребителите често влязат в този режим случайно, и без подходящи знания в тази област не могат да се върнат към нормална работа. След това описваме как да се върнем към класическия браузър по различни начини.

Излезте от режим на браузър на цял екран

Принципът за затваряне на пълния екран в браузъра винаги е почти същият и се свежда до натискане на определен клавиш на клавиатурата или бутон в браузъра, който е отговорен за връщане към нормалния интерфейс.

Метод 1: Клавиш на клавиатурата

Най-често се случва, че потребителят случайно стартира режима на цял екран, като натисне един от клавишите на клавиатурата и сега не може да се върне обратно. За да направите това, просто натиснете клавиша F11 на клавиатурата. Тя отговаря за активирането и деактивирането на пълноекранната версия на всеки уеб браузър.

Клавиш F11 на клавиатурата

Метод 2: Бутон в браузъра

Абсолютно всички браузъри дават възможност за бързо връщане към нормален режим. Нека разгледаме как се прави това в различни популярни уеб браузъри.

Google хром

Преместете курсора на мишката в горната част на екрана и ще видите кръстче в центъра. Кликнете върху него, за да се върнете към стандартния режим.

Излезте от пълния екран в Google Chrome

Браузър Yandex

Преместете курсора на мишката в горната част на екрана, за да изведете адресната лента, комбинирана с други бутони. Отидете в менюто и кликнете върху иконата със стрелка, за да излезете от нормалния изглед на работата с браузъра.

Излезте от режим на цял екран в браузъра Yandex

Mozilla firefox

Инструкцията е напълно подобна на предходната - преместваме курсора нагоре, извикваме менюто и кликваме върху иконата с две стрелки.

Излезте от режим на цял екран в Mozilla Firefox

опера

За Opera, тя работи малко по-различно - кликнете върху свободното пространство с десния бутон на мишката и изберете опцията "Exit full screen" .

Излезте от режим на цял екран в Opera

Вивалди

В Вивалди работи по аналогия с Opera - натиснете PKM от нулата и изберете “Normal mode” .

Излезте от цял ​​екран във Vivaldi

ръб

Тук има два еднакви бутона. Задръжте курсора на мишката над горната част на екрана и кликнете върху бутона със стрелките, или върху бутона, който е до „Затвори“ , или който е в менюто.

Излезте от цял ​​екран в Microsoft Edge

Internet Explorer

Ако все още използвате Explorer, задачата също е изпълнена. Кликнете върху бутона на предавката, изберете менюто "Файл" и махнете отметката от опцията "Цял екран" . Това е направено.

Излезте от цял ​​екран в Internet Explorer

Сега знаете как да излезете от режим на цял екран, което означава, че можете да го използвате по-често, тъй като в някои случаи е много по-удобно от обикновено.