Сред многото въпроси, свързани с работата на програмата Skype, значителна част от потребителите се интересуват от въпроса как да затворите тази програма или да излезете от профила. След като затворите прозореца на Skype по стандартния начин, а именно като кликнете върху кръста в горния десен ъгъл на прозореца, това води само до факта, че приложението просто се срутва в лентата на задачите, но продължава да функционира. Нека да разберем как да деактивирате Skype на вашия компютър и да излезете от профила си.

Изключете програмата

Така че, както казахме по-горе, кликването върху кръста в горния десен ъгъл на прозореца, като кликване върху елемента "Затваряне" в секцията "Skype" в менюто на програмата, ще доведе до минимизиране на приложението в лентата на задачите.

Опити да се откажеш от Skype

За да затворите напълно Skype, кликнете върху неговата икона в лентата на задачите. В отвореното меню спираме избора на елемента "Quit Skype".

Излизане от програмата Skype

След това, след кратко време, ще се появи диалогов прозорец, който ви пита дали потребителят наистина иска да напусне Skype. Не натискаме бутона "Изход", след което ще излезем от програмата.

Потвърждение за отказване от Skype

По същия начин можете да излезете от Skype, като кликнете върху неговата икона в системната област.

Излизане от Skype от системната област

Излезте от профила си

Но изходът, описан по-горе, ще работи само ако сте единственият потребител, който има достъп до компютъра и сте сигурни, че в отсъствието ви няма да отвори аутсайдер за Skype, тъй като профилът ще бъде автоматично регистриран. За да изключите подобна ситуация, трябва да излезете от профила.

За това отидете в секцията на програмното меню, което се нарича "Skype". В списъка, който се показва, изберете опцията "Изход".

Излизане от Skype акаунта

Можете също да кликнете върху иконата Skype на лентата на задачите и да изберете опцията "Изход".

Излизане от Skype профила от лентата на задачите

С някоя от избраните опции ще излезете от профила си и Skype ще се рестартира. След това програмата може да бъде затворена по един от описаните по-горе методи, но този път без риск някой да влезе в профила ви.

Неправилно прекратяване на Skype

По-горе бяха описани опциите за стандартното завършване на Skype. Но как да затворите програмата, ако е замръзнала и не отговаря на опитите да я направите по обичайния начин? В този случай мениджърът на задачите ще ни помогне. Можете да го активирате, като кликнете върху лентата на задачите и в менюто, което се показва, изберете елемента "Старт на мениджъра на задачите". Друга възможност е просто да натиснете клавишната комбинация Ctrl + Shift + Esc.

Стартиране на мениджъра на задачите

В отворения диспечер на задачите в раздела "Приложения" търсим запис на програма за Skype. Кликнете върху него и в отворения списък изберете елемента "Премахване на задача". Или натискаме бутона с подобно име в долната част на прозореца на мениджъра на задачите.

Премахване на задачата Skype в диспечера на задачите

Ако все още не можете да затворите програмата, отново се обадете в контекстното меню, но този път изберете елемента "Отиди на процес".

Отидете в процеса на Skype в диспечера на задачите

Преди да видим списък с всички процеси, които се изпълняват на компютъра. Но процесът на Skype няма да бъде търсен дълго, тъй като вече ще бъде подчертан от синята линия. Отново извикайте контекстното меню и изберете елемента "Премахване на задача". Или кликнете върху бутона с точно същото име в долния десен ъгъл на прозореца.

Завършване на процеса на Skype в диспечера на задачите

След това ще се отвори диалогов прозорец, който ще ви предупреди за възможните последици от принуждаването на приложението да затвори. Но тъй като програмата наистина затвори и ние нямаме какво да правим, кликнете върху бутона "Край на процеса".

Потвърдете завършването на процеса на Skype в диспечера на задачите

Както можете да видите, има няколко начина за деактивиране на Skype. По принцип всички тези методи за изключване могат да бъдат разделени на три големи групи: без излизане от сметката; с излизане от сметката; принудително прекратяване на работа. Кой от начините за избор зависи от факторите на ефективността на програмата и от нивото на достъп на неупълномощени лица до компютъра.