В допълнение към файловете, които са пряк компонент на всяка програма и самата операционна система, временни файлове, съдържащи оперативна информация, също са необходими за тяхната работа. Те могат да бъдат лог файлове, браузър сесии, миниатюри на Explorer, документи с автоматично зареждане, актуализирани файлове или разопаковани архиви. Но тези файлове не са създадени по целия хард диск на системния диск, защото има строго разпределено място.

Животът на такива файлове е много малък, те обикновено престават да бъдат подходящи веднага след стартирането на програмата, сесията на потребителя се прекратява или операционната система се рестартира. Те са съсредоточени в специална папка, наречена Temp, заемайки полезно място на системния диск. Въпреки това Windows лесно предоставя достъп до тази папка по различни начини.

Отворете папката Temp в Windows 7

Има два типа папки с временни файлове. Първата категория принадлежи директно на потребителите на компютъра, а втората се използва от самата операционна система. Файловете там са едни и същи, но най-често се срещат различни, защото целта им все още е различна.

Достъпът до тези места може да бъде обект на определени ограничения - трябва да имате права на администратор.

Метод 1: Намерете папката на Temp в Explorer

 1. На десктопа кликнете двукратно върху иконата "My Computer" , отваря се прозорецът на Explorer. В адресната лента в горната част на прозореца въведете C:WindowsTemp (или просто копирайте и поставете), след което натиснете Enter .
 2. Отидете в папка, като въведете адрес в низ в Windows Explorer на компютъра с Windows 7

 3. Веднага след това ще се отвори необходимата папка, в която ще видите временните файлове.
 4. Temp папка с временни файлове в Explorer в операционната система Windows 7

Метод 2: намерете папката Temp на потребителя в Explorer

 1. Методът е същият - в едно и също поле за адреси трябва да вмъкнете следното:

  C:UsersИмя_ПользователяAppDataLocalTemp

  където вместо UserName трябва да използвате името на желания потребител.

 2. След натискане на бутона "Enter" папката с временни файлове, които понастоящем се нуждаят от този или този потребител, ще бъде отворена незабавно.

Метод 3: Отворете папката Temp на потребителя, като използвате инструмента "Пусни"

 1. На клавиатурата трябва да натиснете едновременно бутоните "Win" и "R" , след което ще се отвори малък прозорец с надпис "Run"
 2. В полето в полето за въвеждане въведете адреса %temp% , след което кликнете върху бутона "OK" .
 3. Извикване на папка в Explorer в инструмента "Пусни" в Windows 7

 4. Веднага след това прозорецът се затваря, прозорецът на Explorer се отваря с необходимата папка.

Почистването на старите временни файлове ще спомогне значително да освободи използваемото пространство на системния диск. Някои файлове могат да бъдат използвани в момента, така че системата няма да им позволи да бъдат изтрити веднага. Препоръчително е да не се почистват файловете, чиято възраст не е достигнала 24 часа - това ще премахне ненужното натоварване на системата в резултат на тяхното ново създаване.

Прочетете още: Как да показвам скритите файлове и папки в Windows 7