Модемите на Yota са спечелили репутацията на прости и надеждни устройства от своите потребители. Придобит, включен в USB порта на персонален компютър или лаптоп, има достъп до интернет с висока скорост и забрави за устройството. Но всеки месец трябва да платите за услугите на доставчика и за това трябва да знаете номера на вашия модем на Yota. Как можете да разберете?

Разпознаване на модемния номер на "Йота"

При закупуване на модем всеки потребител сключва споразумение с Yota и този документ съдържа номера на личен акаунт, който трябва да заплатите за връзка с интернет. Но тези документи могат да бъдат загубени или изгубени. Възможно ли е да откриете номера на Yota по друг начин? Разбира се И ние ще се опитаме да го направим заедно.

Метод 1: Потребителски акаунт

Всеки абонат на Yota има личен акаунт на уебсайта на доставчика, в който можете да изберете тарифа, да плащате за услуги, да променяте лични данни и т.н. Тук можете да видите номера на вашия модем Yota.

 1. Стартирайте всеки браузър и отидете на сайта Yota.
 2. Отидете на уебсайта на Йота

 3. В дясната част на уеб страницата кликнете върху връзката "Моят профил" . В него научаваме цялата информация, от която се нуждаем.
 4. Влезте в профила си

 5. В прозореца за удостоверяване първо отидете в раздела "Модем / рутер" , след това въведете данните за вход и паролата в съответните полета и потвърдете решението си, като кликнете върху бутона "Enter" .
 6. Разрешение при входа на личната сметка Yota

 7. Попадаме във вашата лична сметка, от горната страна кликнете с левия бутон на мишката върху елемента "Профил" .
 8. Отидете в профила в профила си в сайта Yota

 9. На следващия раздел в реда "Личен акаунт" виждаме това, което търсехме. Сега е възможно, като използвате тези цифри, да извършите плащане за услугите на доставчика. Готово!

Личен номер на профила в личния акаунт на Yot

Метод 2: Модем уеб интерфейс

Има и друг метод за намиране на модемния номер на Yota. Това може да стане чрез уеб интерфейса на устройството, където можете да разгледате идентификационния номер на устройството и след това да намерите номера на личния акаунт.

 1. Отворете всеки интернет браузър, в типа на адресната лента: 10.0.0.1 и натиснете Enter .
 2. В раздела на характеристиките на връзката в колоната "ID" четем идентификационния номер на вашето устройство.
 3. Иота модем id

 4. Ние се обаждаме на техническата поддръжка на доставчика, като се обаждаме на 8-800-700-55-00 и поискаме от оператора да ви информира за номера на личния акаунт по ID, което той любезно ще направи, като посочи информацията за контакт. Ако желаете, можете да се свържете с техническата поддръжка на Yota в писмен вид чрез уебсайта си.

Както видяхте, е много лесно да изясните данните за вашия модем Yota и, ако е необходимо, можете да намерите всичко, от което се нуждаете. Между другото, ако сте забравили да платите за достъп до интернет в Yota, то не се изключва, но само намалява скоростта до 64 Kbps. Това е удобно за всички потребители.

Вижте също: Настройка на модема на Yota