Не е тайна, че всички, дори най-добрата и най-надеждна програма, имат някои грешки. UltraISO със сигурност не е изключение. Програмата е много полезна, но често може да срещне разнообразие от грешки, а не винаги в тях самата е виновна програмата, често това се дължи на грешка на потребителя. Този път ще разгледаме грешката "Дискът или изображението е пълно".

UltraISO е една от най-надеждните и най-добрите програми за работа с дискове, изображения, флаш памети и виртуални дискове. Той има огромна функционалност, от изгарянето на дискове до създаването на стартиращи флаш памети. Но, за съжаление, често има грешки в програмата и един от тях е "Диск / изображение е пълно".

Решаване на проблема с UltraISO: дисковото изображение е пълно

Тази грешка обикновено възниква през времето, когато се опитвате да запишете изображение на твърд диск (флаш устройство) или да напишете нещо на нормален диск. Причините за тази грешка 2:

      1) Дискът или флаш устройството са пълни или по-скоро се опитвате да запишете в медиите твърде голям файл. Например, ако записвате повече от 4 GB файлове на USB флаш устройство с файлова система FAT32, тази грешка се появява постоянно.
      2) USB флаш-паметта или дискът са повредени.

    Ако първият проблем е 100%, може да бъде решен по един от следните методи, тогава вторият не винаги е решен.

Първата причина

Както вече споменахме, ако се опитвате да напишете файл, който е по-голям, отколкото има място на диска, или ако файловата система на вашето USB флаш устройство не поддържа определения размер на файла, тогава няма да можете да го направите.

За да направите това, трябва да разделите ISO файла на две части, ако е възможно (трябва само да създадете две ISO изображения със същите файлове, но разделени еднакво). Ако това не е възможно, просто купете повече медии.

Възможно е обаче да имате флаш устройство, например 16 гигабайта, и не можете да пишете файл от 5 гигабайта. В този случай трябва да форматирате USB флаш устройството в NTFS файловата система.

За да направите това, щракнете върху флаш устройството с десния бутон на мишката, щракнете върху "Format".

Форматиране на флаш устройство в случай на претъпкан диск

Сега задайте файловата система NTFS и кликнете върху "Format", като потвърдите след това действието, като кликнете върху "OK".

Форматиране в NTFS файловата система

Това е всичко. Изчакаме форматирането да завърши и след това опитаме отново да запишем вашето изображение. Въпреки това, методът за форматиране е подходящ само за флаш устройства, тъй като дискът няма да бъде форматиран. В случая на диска, можете да си купите втора, откъдето да запишете втората част на изображението, мисля, че няма да е проблем.

Втората причина

Тук е малко по-трудно да се реши проблема. Първо, ако има проблем с диска, то не може да бъде коригиран без да купува нов диск. Но ако имате проблем с флаш устройството, можете да извършите пълно форматиране, като премахнете отметката от "Бързо". Дори не можете да промените файловата система, това по принцип не е толкова важно в този случай (освен, разбира се, файлът не е повече от 4 гигабайта).

Форматиране с пълно почистване

Това е всичко, което можем да направим за този проблем. Ако не помогнете на първия метод, най-вероятно проблемът е във флаш устройството или в диска. Ако не можете да направите нищо диво, флаш устройството все още може да бъде фиксирано, напълно форматирано. Ако това не помогне, тогава флаш устройството ще трябва да бъде сменено.