PC-Radio е доста удобна програма за слушане на онлайн аудио потоци на персонален компютър. В плейлиста има огромен брой домашни и чуждестранни радиостанции, канали с аудиокниги, новини и реклама - всеки потребител може да вдигне музика по свой избор. Настроението обаче може да разваля внезапното прекратяване на нормалната работа на програмата.

Основните проблеми. които могат да се появят:
- звукът изчезва или заеква
- отделни радиостанции не работят
- програмният интерфейс замръзва и не отговаря на натискането

Въпреки че списъкът е сравнително малък, всеки от тези проблеми може да възникне поради редица причини. Тази статия ще разгледа всички възможности за решаване на проблеми.

Няма звук в PC-радиото

Най-често срещаният проблем с програмите, които се специализират в възпроизвеждането на музика, е липсата на звук. Какви са причините за това, че от програмата няма звук?

- Първото нещо, което трябва да проверите, е дейността на интернет връзката . Звучи много трогателно, но много потребители не забелязват, че по времето на възпроизвеждане на радио вълни те просто нямат интернет. Свържете модема или изберете точка Wi-Fi - и веднага след свързването му с мрежата програмата ще започне да се възпроизвежда.

- вече на етапа на инсталиране програмата може да бъде под защитната стена . Защитата с HIPPS може да работи (инсталирането изисква създаване на временни файлове, които може да не харесат защитната стена с потребителски настройки или активен параноиден режим). В зависимост от настройките за защита PC-Radio може да бъде блокиран във фонов режим за достъп до мрежата, симптомите ще бъдат същите като в горния параграф. В идеалния случай, ако настройките на защитната стена означават взаимодействие с потребителя, когато бъде открита активна мрежова връзка за програмата, се извиква изскачащ прозорец, който ще попита потребителя как да продължи с програмата. Ако защитната стена е в автоматичен режим, тогава правилата ще бъдат създадени независимо - най-често категорично за свързването на програмата с интернет. За да отключите достъпа, отворете настройките за сигурност и задайте правилата за разрешение за изпълним файл PC-Radio.

Блокиране на програмната дейност на персоналния компютър чрез вътрешна защита

- има по-малко проблеми с радиостанцията. Техническите проблеми не са необичайни, така че ако дадена радиостанция не се възпроизвежда и останалите звучат без проблеми - препоръчително е да изчакате известно време (от 5 минути до един ден или повече, в зависимост от посоката на аудиопотока), когато възпроизвеждането се възстанови.

- Ако желаната радиостанция изчезне от общия списък , има няколко опции: или в горния случай и просто трябва да изчакате, или да опитате ръчно да актуализирате списъка на радиостанциите (с помощта на специален бутон) или да презаредите програмата (затваряне и отваряне отново).

Ръчно обновяване на списъка с радиостанции в програмата PC-Radio

- и радиостанцията е необходима, а интернет е там, а защитната стена с радиото се е сприятелявала - звукът все още ли е заекнал ? Най-честият проблем е ниската скорост на интернет. Проверете качеството на услугата, предоставена от доставчика, рестартирайте модема, изпълнете програмите на фона - ако торентът не работи никъде с активното изтегляне на любимия ви филм, някой може да се свърже с интернет и да се разклати. В платената версия можете да намалите качеството на аудио потока и програмата ще стане по-малко взискателна за скорост. Въпреки че интернет е силен и не е необходим за нормално възпроизвеждане, основното нещо е постоянната стабилна връзка.

- специфичността на програмите, работещи под Windows, е такава, че поради абсолютно неизвестни причини те просто могат да се окажат и да свършат. Това важи и за PC-Radio - натоварването може да бъде повлияно от 100% CPU и RAM, ефектът от злонамерени програми. Затворете ненужните програми, завършете процесите, които в момента не са необходими, актуализирайте антивирусите и сканирайте дисковете за злонамерени програми и процеси. В екстремни случаи се препоръчва програмата да бъде напълно деинсталирана със специални инструменти като Revo Uninstaller и нейното последващо преинсталиране. Бъдете внимателни , настройките на програмата с пълно премахване няма да бъдат запазени!

Нестабилната работа на приложението може да се наблюдава и в бета версии на програмата, да изчакате актуализации на следващата стабилна версия или да инсталирате последната версия.

- Ако имате проблеми с абонамента за лиценз, трябва незабавно да се свържете с екипа на официалния разработчик, само те могат компетентно да решат тези проблеми, носейки пълна отговорност за платените средства.

- Някои функции като будилник и планиране не работят в безплатната версия, за да могат те да функционират, трябва да закупите платен абонамент. Прилагайте тези въпроси само на официалния сайт !

В заключение - основните проблеми в работата на програмата произтичат от липсата на интернет или нестабилна връзка, а понякога и главите на аудио потоци са виновни. Използвайте стабилни версии на приложението, конфигурирайте защитна стена и свържете стабилен интернет, а PC-радиото е гарантирано, че ще угоди на слушателя с добра музика.