Когато купувате игра на Steam, имате възможност да я "дайте" на никого, дори ако получателят няма Steam сметка. Адресатът ще получи имейл с хубава пощенска картичка с персонализирано съобщение от вас и инструкции за активиране на дарения продукт. Нека да видим как да го направим.

Интересно!

Подаръчните игри нямат дата на изтичане, така че можете да купувате игри по време на промоцията и да ги давате, когато пожелаете.

Как да представите игра на Steam

1. Първо отидете в магазина и изберете играта, която искате да дадете на приятел. Добавете го в кошницата.

Закупуване на игра на Steam

2. След това отидете в кошницата и кликнете върху бутона "Купете като подарък".

Купете подарък за пара

3. След това ще бъдете помолени да попълните информацията за получателя, където можете да изпратите подарък до имейл адреса на приятеля си или да го изберете от вашия списък с приятели в Steam. Ако изпратите подарък чрез електронна поща, уверете се, че сте посочили правилния адрес.

Въвеждане на адреса на получателя Steam

Интересно!

Можете да отложите изпращането на подаръка за определен период от време. Например, укажете рождения ден на приятеля си, така че играта да дойде при него само в деня на празника. За да направите това, в същия прозорец, в който въвеждате имейл адреса на приятеля, кликнете върху елемента "Доставка при закъснение".

Избиране на датата на доставка за Steam

4. Сега само трябва да платите подарък.

Това е всичко! Сега можете да се насладите на подаръците на вашите приятели и да получите изненади от тях. Вашият подарък ще бъде изпратен по едно и също време, когато го платите. Също така в Steam можете да проследявате състоянието на подаръка в менюто "Управление на подаръци и значки за гости ...".