Потребителите рядко трябва да работят с BIOS, тъй като обикновено се изисква да инсталирате повторно операционната система или да използвате разширени настройки на компютъра. На лаптопите на ASUS входът може да варира в зависимост от модела на устройството.

Въвеждаме BIOS на ASUS

Обмислете най-популярните клавиши и техните комбинации за въвеждане на BIOS на лаптопи на ASUS от различни серии:

  • X-серия . Ако името на лаптопа ви започва с "X", следвано от други номера и букви, то тогава устройството от серията X. За да ги въведете, се използва или клавиша F2 или комбинацията Ctrl + F2 . Въпреки това, при много стари модели от тази серия F12 може да се използва вместо тези клавиши;
  • К-серия . Тук обикновено се използва F8 ;
  • Други серии, маркирани с буквите на английската азбука. ASUS също има по-редки серии, подобни на предходните две. Имената започват от А до Я (изключения: букви К и Х ). Повечето от тях използват клавиша F2 или Ctrl + F2 / Fn + F2 . При по-старите модели записът в BIOS е отговорен чрез изтриване ;
  • Серията UL / UX се включва и в BIOS чрез натискане на клавиша F2 или чрез комбинацията й с Ctrl / Fn ;
  • FX-серия . В тази серия са модерни и продуктивни устройства, така че, за да влезете в BIOS на такива модели, препоръчваме да използвате Delete или комбинацията Ctrl + Delete . При по-старите устройства обаче това може да бъде F2 .

Въпреки факта, че лаптопите от същия производител, процесът на въвеждане на BIOS може да варира между тях, в зависимост от модела, серията и (евентуално) индивидуалните характеристики на устройството. Най-популярните клавиши за въвеждане на BIOS на почти всички устройства са: F2 , F8 , Изтриване и най-редките - F4 , F5 , F10 , F11 , F12 , Esc . Понякога може да има комбинации от тях чрез Shift , Ctrl или Fn . Най-често срещаната клавишна комбинация за ноутбуците на ASUS е Ctrl + F2 . За входа само един ключ или комбинация от тях ще работи, останалата част от системата ще бъде игнорирана.

ASUS BIOS

За да разберете кой ключ / комбинация трябва да натиснете, можете да разгледате техническата документация за лаптопа. Това става както с помощта на документите, които вървят с покупката, така и с преглеждането Официален сайт , Въведете модела на устройството и отидете в секцията "Поддръжка" на личната му страница.

Търсене по модел на уеб сайта на ASUS

В раздела "Ръководства и документация" можете да намерите необходимите помощни файлове.

Ръководство на потребителя на ASUS

На екрана за стартиране на компютъра понякога се появява следното съобщение: "Моля, използвайте (с десния клавиш), за да влезете в настройката" (може да изглежда различно, но да носи същото значение). За да влезете в BIOS, ще трябва да натиснете клавиша, който се показва в съобщението.