За да въведете BIOS на обикновен потребител, се изисква само за уреждане на всички параметри или за по-усъвършенствана настройка на компютъра. Дори и на две устройства от същия производител, процесът на въвеждане на BIOS може да е леко различен, тъй като е повлиян от фактори като модела на лаптопа, версията на фърмуера, конфигурацията на дънната платка.

Въведете BIOS на Samsung

Най-често срещаните клавиши за въвеждане на BIOS на лаптопите на Samsung са F2 , F8 , F12 , Delete , а най-честите комбинации са Fn + F2 , Ctrl + F2 , Fn + F8 . Въпреки това, не е необходимо някой от тях да е подходящ за вашия лаптоп.

BIOS Samsung

Това е списъкът на най-популярните владетели и модели на лаптопите на Samsung и ключовете за въвеждане на BIOS към тях:

  • RV513 . В нормалната конфигурация, когато заредите компютъра, трябва да заключите F2, за да влезете в BIOS. Също така, при някои модификации на този модел, вместо F2 , Delete може да се използва;
  • NP300 . Това е най-разпространената линия лаптопи от Samsung, която включва няколко подобни модела. В повечето от тях ключът F2 отговаря на BIOS. Единственото изключение е NP300V5AH , защото F10 се използва за въвеждане;
  • ATIV Книга . Тази серия от лаптопи включва само 3 модела. В ATIV Book 9 Spin и ATIV Book 9 Pro , BIOS входът се извършва с помощта на F2 , а на ATIV Book 4 450R5E-X07 - използвайки F8 .
  • NP900X3E . Този модел използва клавишната комбинация Fn + F12 .

Ако вашият модел ноутбук или серия, за който се отнася, не е в списъка, тогава информацията на входа може да бъде намерена в ръководството за потребителя, което се отнася с лаптопа, когато купувате. Ако не е възможно да се намери документацията, тогава неговата електронна версия може да бъде разгледана в официалния сайт на производителя , За целта просто използвайте лентата за търсене - въведете пълното име на вашия лаптоп и намерете техническата документация в резултатите.

Подкрепете Samsung

Можете също така да използвате метода "poke", но обикновено отнема прекалено дълго, защото когато натиснете клавиша "неправилно", компютърът ще продължи да зарежда и по време на зареждането на операционната система не можете да опитате всички клавиши и комбинации от тях.

При зареждане на лаптопа се препоръчва да се обърне внимание на надписите, които се появяват на екрана. На някои модели можете да видите съобщение със следното съдържание: "Натиснете (клавиша за въвеждане на BIOS), за да стартирате настройката" . Ако видите това съобщение, просто натиснете клавиша, който е посочен там и можете да въведете BIOS.