Програмата Excel ви позволява да създавате няколко работни листа в един файл. Понякога трябва да скриете някои от тях. Причините за това могат да бъдат напълно различни, като се започне от нежеланието на един външен човек да се сдобие с поверителна информация, намираща се върху него, и завършвайки с желанието да се предпазят от грешното премахване на тези елементи. Нека да разберете как можете да скриете листа в Excel.

Методи на скриване

Има два основни начина да се скриете. Освен това има допълнителна опция, с която можете да извършите тази операция на няколко елемента едновременно.

Метод 1: контекстно меню

На първо място, струва си да се занимавате с метода на скриване, като използвате контекстното меню.

Щракнете с десния бутон върху името на листа, който искате да скриете. В резултантния контекстен списък на действията изберете елемента "Скриване" .

Скриване на работен лист в Microsoft Excel

След това избраният елемент ще бъде скрит от очите на потребителя.

Метод 2: Бутон за форматиране

Друга възможност на тази процедура е да използвате бутона "Формат" на лентата.

  1. Преминаваме към този лист, който трябва да бъде скрит.
  2. Преход към елемент на скритата в Microsoft Excel

  3. Преместване в раздела "Начало" , ако сме в друга. Кликваме върху бутона "Форматиране", намиращ се в полето "Клетки" . В падащия списък в групата с настройки за "видимост" преместваме елементите "Скриване или показване" и "Скриване на листа" .

Скриване чрез бутона Формат в Microsoft Excel

След това желаният елемент ще бъде скрит.

Метод 3: Скриване на множество елементи

За да скриете няколко елемента, първо трябва да бъдат подчертани. Ако искате да изберете последователни листове, кликнете върху първото и последното име на последователността с натиснат клавиша Shift .

Избиране на последователни листове в Microsoft Excel

Ако искате да изберете листове, които не са наблизо, кликнете върху всеки от тях с натиснат клавиш Ctrl .

Открояване на свободни листове в Microsoft Excel

След селекцията продължете процедурата за скриване чрез контекстното меню или чрез бутона "Форматиране" , както е описано по-горе.

Както можете да видите, лесно е да скриете листовете в Excel. В този случай можете да изпълните тази процедура по няколко начина.