Доставчикът на изба Scartel, работещ под марката "Йота", отдавна е известен на широк кръг от потребители. Тази компания, наред с други неща, осигурява достъп до високоскоростен интернет чрез USB модеми. Йота изгражда нови базови станции, непрекъснато разширява мрежовото си покритие и въвежда нови стандарти за пренос на данни, включително LTE. Но много често потребителите задават следния въпрос: как мога да увелича скоростта на интернет на модема на Yota? Какво да направите в случай на недоволство от този показател?

Ускоряваме интернет на модема на Yota

Йота излъчва сигнала на ултра-високите честоти на радиото, което неизбежно води до много неприятни проблеми с разпространението на вълните. Това отслабване, отражение и пречупване на радиосигнала. Поради това максималният темп на предаване и приемане на данни от доставчика съществува само на теория, на практика резултатите винаги са по-скромни. Вземете го за даденост и не очаквайте чудеса. Има няколко фактора, които пряко или косвено влияят върху характеристиките на мобилния интернет: натоварването на базовата станция, свързания план за данни, местоположението ви, степента на намеса и т.н. Възможно ли е да промените тези индикатори сами и да ускорите интернет чрез модема на Yota? Нека да опитаме заедно.

Метод 1: Промяна на тарифния план

Интернет доставчикът Yota предлага на своите абонати широка гама от тарифни планове с неограничен трафик за достъп до световната мрежа. Ако сте готови да похарчите повече пари, за да платите тези услуги, можете да активирате по-бърз процент на уебсайта на Йота и да ускорите трансфера на данни за уеб сърфиране, онлайн игри и други цели.

Отидете на уебсайта на Йота

 1. Отворете браузър на компютъра или лаптопа си, отидете на уебсайта на доставчика, на главната страница ще намерите връзка към личния акаунт на потребителя.
 2. Отидете в личния акаунт Yota

 3. В прозореца за оторизация се преместваме в раздела Модем / рутер . В края на краищата ние използваме USB модема.
 4. Отидете в страницата на модема в Yota

 5. След това въведете данните си за вход. Това може да бъде имейл адрес, телефонен номер, предоставен по време на регистрацията, или номер на сметка.
 6. Въведете данните си за вход в профила си Yota

 7. Сега въведете паролата за достъп. За да не се заблуждавате, можете да включите видимостта на кодовата дума, като кликнете върху съответния ред. Кликнете върху "Вход" .
 8. Влезте в профила си

 9. В отворения профил "Моята сметка" веднага отиваме в секцията "Yota 4G" .
 10. Отидете в секцията за скорост в Yota

 11. Затова стигнахме до настройките за скоростта на интернет, предоставени от вашия доставчик. Чрез преместване на плъзгача на скалата можете да промените по Ваша преценка ефективните стойности от свободни 64 Kbps до максимално възможното в условията на приемане за 1,400 рубли на месец. Не е необходимо да се повишава скоростта за дълго време и ненужно да се увеличат разходите. Достатъчно е да се направи ускорение за желания период от време, например, да се изтегли всеки файл и отново да се върне на умерена скорост.
 12. Промяна на скоростта в Yota

 13. Опитваме се да работим с неограничена скорост на връзката. Ако промяната в тарифния план не доведе до забележими резултати, тогава ще се опитаме да използваме други методи.

Метод 2: Търсене на най-добрия сигнал

Много голяма роля в стабилността и скоростта на интернет връзката чрез USB модема Yota възпроизвежда вашето местоположение на място спрямо базовата станция на доставчика. Затова е наложително в стаята си да намерите точката на най-добро приемане на 4G радио сигнала. За да наблюдавате силата на сигнала в реално време и смущенията, трябва да отидете в уеб страницата на модема.

 1. В полето за адрес на интернет браузъра въведете универсалния адрес на модема на Yota. Това е 10.0.0.1 или status.yota.ru , кликнете върху Enter .
 2. Бавно преместваме модема около стаята, приближаваме прозорците, променяме ориентацията му в пространството в различни посоки. Опитваме се да свържем устройството чрез USB удължителен кабел. Постоянно наблюдаваме параметрите SINR (силата на сигнала) и RSRP (нивото на интерференция) в линията "Качество на сигнала" . Колкото по-големи са тези стойности, толкова по-добър е сигналът и, съответно, толкова по-висока е скоростта на интернет връзката.
 3. Yota модем на качеството на сигнала

 4. Обръщаме специално внимание на колоната "Текуща скорост" . Можете да прилагате специализирани онлайн услуги за измерване на скоростта на интернет в момента.
 5. Текуща скорост в настройките на модема на Yota

 6. Определяме модема в откритата точка на най-доброто приемане. Вероятността за значително увеличение на скоростта на връзката, след като тези действия директно зависят от местоположението на предавателната кула по отношение на вас и ако не могат да бъдат постигнати задоволителни резултати, остава да се опитаме да укрепим получения сигнал.

Метод 3: Увеличаване на сигнала

Методи за усилване на сигнала Yota може да бъде разделена на две групи: импровизирано и индустриално оборудване. Това са антени и усилватели с различни конфигурации и дизайн. Първо трябва да се опитате да направите нещо от импровизирани средства и едва тогава да помислите за закупуване на фабрични устройства. Те струват много, така че зависи от вас. За съжаление, за да дадете абсолютна гаранция, че вашата техническа креативност или инвестиция ще даде значително ускорение на интернет, това е невъзможно. Но си струва да опитам. Можете да се запознаете с начините на усилване на сигнала на Йота, като прочетете друга статия от нашия ресурс.

Повече подробности: Усилване на сигнала на Йота

Така че, както разбрахме, увеличаването на скоростта на интернет на модела на Yota е доста реалистично опитен, като се използват различни методи. Но не забравяйте, че базовите станции на доставчика автоматично намаляват интензитета на обмена на данни в случай на претоварване на линиите и свързване на твърде много абонати. Помислете за тази техническа характеристика, когато изтегляте файлове с торент и други действия, които изискват висока скорост на връзката за дълго време. Успех!

Вижте също: Антена за модем го направете сами