Когато работите с графичния редактор на Adobe Photoshop, често има въпрос за това как да инсталирате шрифтове в тази програма. Интернет предлага голямо разнообразие от шрифтове, които могат да служат като отлична декорация за графична работа, така че би било погрешно да не използвате такъв мощен инструмент, за да реализирате творчеството си.

Има няколко начина за изтегляне на шрифтове във Photoshop. Всъщност всички тези методи прибавят шрифтове към самата операционна система и впоследствие тези шрифтове могат да се използват в други приложения.

На първо място, трябва да затворите Photoshop, след това директно да инсталирате шрифта, след което можете да стартирате програмата - тя ще има нови шрифтове. Освен това трябва да изтеглите необходимите шрифтове (обикновено файлове с разширение .ttf , .fnt , .otf ).

Файл с шрифтове

Така че, нека да разгледаме няколко начина за инсталиране на шрифтове:

1. Щракнете с десния бутон върху файла и изберете "Инсталиране" в контекстния прозорец;

Настройване на шрифта

2. Просто щракнете двукратно върху файла. В диалоговия прозорец изберете "Инсталиране" ;

Настройване на шрифта (2)

3. Трябва да отидете в "Контролен панел" от менюто "Старт" , изберете "Външен вид и персонализация" там , и там, на свой ред, "Шрифтове" . Ще бъдете отведени до папката с шрифтове, където можете да копирате файла си.

Настройване на шрифта (3)
Настройване на шрифта (4)
Настройване на шрифта (5)

В случай, че стигнете до менюто "Всички елементи от контролния панел" , трябва незабавно да изберете "Шрифтове" ;

Настройване на шрифта (6)

4. По принцип методът е близък до предишния, точно тук трябва да отидете в папката "Windows" на системния диск и да намерите папката "Шрифтове" . Шрифтът е зададен по същия начин като предишния метод.

Настройване на шрифта (7)

Така че можете да инсталирате нови шрифтове в Adobe Photoshop.