Microsoft Outlook е една от най-популярните приложения за електронна поща. Тя може да се нарече истински информационен мениджър. Популярността се обяснява не на последно място с факта, че това е препоръчителното имейл приложение за Windows от Microsoft. Но в същото време тази програма не е предварително инсталирана в тази операционна система. Трябва да го купите и да изпълните процедурата за инсталиране в операционната система. Нека да разберем как да инсталирате Microsoft Outluk на компютър.

Закупуване на програмата

Microsoft Outlook е включен в пакета за приложения на Microsoft Office и няма свой собствен инсталатор. Следователно, това приложение се закупува заедно с други програми, включени в конкретно издание на офис пакета. При избора можете да закупите диск или да изтеглите инсталационния файл от официалния уебсайт на Microsoft след заплащане на определена сума пари, като използвате електронния начин на плащане.

Започнете инсталирането

Инсталационната процедура започва с инсталационния файл или пакета Microsoft Office. Но преди това трябва да изключите всички други приложения, особено ако са включени и в пакета Microsoft Office, но те са били инсталирани по-рано, в противен случай има голяма вероятност от конфликти или грешки в инсталацията.

След стартирането на инсталационния файл на Microsoft Office се отваря прозорец, в който от списъка с подадени програми трябва да изберете Microsoft Outlook. Направете избор и кликнете върху бутона "Продължи".

Избиране на Microsoft Outlook за инсталиране

След това се отваря прозорец с лицензионен договор, който трябва да бъде прочетен и приет. За приемане поставете отметка близо до надписа "Приемам условията на това споразумение". След това кликнете върху бутона "Продължи".

Приемете условията на лицензното споразумение с Microsoft Outlook

След това се отваря прозорец, в който ще бъдете подканени да инсталирате Microsoft Outlook. Ако потребителят има стандартните настройки или има повърхностни познания за промяна на конфигурацията на това приложение, кликнете върху бутона "Инсталиране".

Отворете инсталацията на Microsoft Outlook

Настройка на инсталацията

Ако стандартната конфигурация на потребителя не е подходяща, трябва да кликнете върху бутона "Настройки".

Отворете настройката на Microsoft Outlook

В първия раздел на настройките, наречен "Инсталационни параметри", има възможност за избор на различни компоненти, които ще бъдат инсталирани с програмата: формуляри, добавки, инструменти за разработка, езици и т.н. Ако потребителят не разбира тези настройки, по подразбиране.

Опции за настройка на Microsoft Outlook

В раздела "Местоположение на файл" потребителят посочва в коя папка ще бъде програмата Microsoft Outlook след инсталирането. Без специална нужда този параметър не трябва да се променя.

Местоположение на файловете на Microsoft Outlook

В раздела "Информация за потребителя" посочвате потребителското име и някои други данни. Тук потребителят може да направи своите собствени корекции. Името, което ще влезе, ще се покаже при преглеждане на информация за това кой е създал или редактирал конкретен документ. По подразбиране данните в тази форма се изтеглят от потребителския акаунт на операционната система, в която се намира потребителят. Но тези данни за програмата Microsoft Outlook могат, ако желаете, да се променят.

Раздел "Информация за потребителя на Microsoft Outlook"

Продължава инсталацията

След като направите всички настройки, кликнете върху бутона "Инсталиране".

Стартирайте инсталирането на Microsoft Outlook

Процесът на инсталиране на Microsoft Outlook започва, което в зависимост от захранването на компютъра и операционната система може да отнеме много време.

Инсталиране на Microsoft Outlook

След като инсталационният процес завърши, в прозореца за инсталиране се показва съответното съобщение. Кликнете върху бутона "Затваряне".

Завършване на инсталирането на Microsoft Outlook

Инсталаторът се затваря. Потребителят вече може да стартира програмата Microsoft Outlook и да използва възможностите си.

Както можете да видите, процесът на инсталиране на програмата Microsoft Outlook като цяло е интуитивен и е достъпен дори и за целия начинаещ, ако потребителят не започне да променя настройките по подразбиране. В този случай трябва да имате известни познания и опит в работата с компютърни програми.