Skype е популярна програма за гласова и видео комуникация. За да се възползвате от неговите възможности, програмата трябва да бъде изтеглена и инсталирана. Прочетете нататък и ще научите как да инсталирате Skype.


Първо, трябва да изтеглите комплекта за инсталация от официалния сайт.

Сега можете да продължите с инсталацията.

Как да инсталирате Skype

След стартиране на инсталационния файл ще се появи следният прозорец.

Екранът за настройка на Skype

Изберете необходимите настройки: език на програмата, местоположение на инсталацията, добавяне на пряк път за стартиране. За повечето потребители настройките по подразбиране са добре, единственото нещо, което си струва да обърнете внимание, е опцията "Стартиране на Skype при стартиране на компютъра". Не всеки има нужда от тази функция, освен това ще увеличи времето за стартиране на системата. Следователно можете да премахнете тази отметка. В бъдеще тези настройки могат лесно да се променят в самата програма.

Ще започне инсталирането и надстройването.

Инсталирайте Skype

След инсталирането на Skype ще ви бъде предложена първоначалната настройка на програмата, за да бъде готова за употреба.

Skype входящ екран

Регулирайте аудиооборудването си: нивото на звука на слушалките, микрофона. На същия екран можете да проверите дали всичко работи правилно.

Освен това, предварителното задаване ви позволява да изберете правилната уеб камера, ако имате такава.

Избиране на настройките за звук на Skype

След това ще трябва да изберете подходяща снимка като аватар. Ако искате, можете да използвате снимката от уеб камерата.

Избиране на аватар в Skype

Това завършва инсталацията.

Завършване на Skype инсталацията

Можете да започнете да комуникирате - да добавяте необходимите контакти, да събирате конференция и т.н. Skype е страхотно за приятелски диалог и бизнес разговори.