За всеки съвременник е действително, че е заобиколен от огромен брой различни документи. Това са доклади, научни доклади, доклади и т.н. Комплектът ще бъде различен за всеки човек. Но има едно нещо, което обединява всички тези хора - нуждата от принтер.

Инсталиране на принтера HP LaserJet 1018

Такъв проблем може да бъде изправен пред онези хора, които преди това не са имали бизнес с компютърно оборудване, и са имали достатъчно хора, които например нямат диск с шофьори. Така или иначе, процедурата за инсталиране на принтера е достатъчно проста, затова нека разберем как е направено.

Тъй като HP LaserJet 1018 е доста прост принтер, който може да печата само, което често е достатъчно за даден потребител, няма да обмислим друга връзка. Просто не съществува.

  1. Първо свързваме принтера към електрическата мрежа. За това се нуждаем от специален кабел, който трябва да бъде доставен в комплекта с главното устройство. Лесно е да се идентифицира, защото една страна вилица. В самия принтер няма много места, където да може да се прикрепи такъв проводник, така че процедурата не се нуждае от подробно описание.
  2. кабел за мрежова връзка hp laserjet 1018

  3. След като устройството започне да работи, можете да продължите към връзката му с компютъра. Ще бъдем подпомогнати от специален USB кабел, който също е включен в комплекта. Тук вече си заслужава да се отбележи, че кабелът е свързан към принтера с квадратна страна, но познатият USB съединител трябва да се търси в задната част на компютъра.
  4. USB кабел за свързване на принтер hp laserjet 1018

  5. След това трябва да инсталирате драйвера. От една страна, операционната система Windows може вече да вземе стандартния софтуер в своите бази данни и дори да създаде ново устройство. От друга страна, подобен софтуер от производителя е много по-добър, защото е проектиран специално за съответния принтер. Ето защо поставяме диска и следваме инструкциите на "Помощника за настройка" .
  6. Инсталиране на драйвера за принтер HP LaserJet 1018

  7. Ако по някаква причина нямате диск с такъв софтуер и е необходим висококачествен драйвер за принтер, винаги можете да се обърнете към официалния сайт на производителя за помощ.
  8. След като направите това, принтерът е готов за употреба и може да бъде използван. Остава само да отидете в менюто "Старт" , изберете "Устройства и принтери" , намерете пряк път с изображението на инсталираното устройство. Кликнете върху него с десния бутон на мишката и изберете "Устройство по подразбиране" . Сега всички файлове, които ще бъдат изпратени за печат, ще попаднат в ново, току-що инсталирано устройството.

настройка по подразбиране

В резултат на това може да се каже, че инсталирането на такова устройство изобщо не е дълго. Достатъчно е да направите всичко в правилния ред и да имате пълен набор от необходими подробности.