iPhone, iPad и iPod Touch са популярни Apple устройства, които са оборудвани с известната мобилна операционна система iOS. За разработчиците на iOS се пускат много приложения, много от които първо се появяват за iOS и едва тогава за Android, а някои игри и приложения остават изключителни. Въпреки това, след инсталирането на приложението, за правилната му работа и навременното появяване на нови функции е необходимо да се извършват навременни актуализации.

Всяко приложение, изтеглено от App Store, ако не е, разбира се, изоставено от разработчиците, получава актуализации, които ви позволяват да го адаптирате към новите версии на iOS, да премахнете съществуващите проблеми и да получите нови интересни функции. Днес ще разгледаме всички начини, по които можете да актуализирате приложения на iPhone.

Как да актуализирам приложения чрез iTunes?

ITunes е ефективен инструмент за управление на устройство на Apple, както и работа с информация, която се копира от iPhone или iPhone. По-специално можете да актуализирате приложения, използващи тази програма.

В горната лява част на прозореца изберете секцията "Програми" , след което отидете в раздела "Моите програми" , който показва всички приложения, прехвърлени на iTunes от устройства на Apple.

Как да актуализирате iPhone приложения чрез iTunes

Иконите на приложението ще се появят на екрана. Приложенията, които трябва да бъдат актуализирани, ще бъдат отбелязани с "Обнови" . Ако искате да актуализирате веднага всички програми, налични в iTunes, щракнете с левия бутон върху всяко приложение и след това натиснете Ctrl + A, за да изберете всички приложения, налични в библиотеката ви на iTunes. Кликнете върху селекцията с десния бутон на мишката и изберете "Update programs" в контекстното меню, което се появява.

Как да актуализирате iPhone приложения чрез iTunes

Ако трябва да актуализирате персонализираните програми, можете да кликнете върху всяка програма, която искате да актуализирате едновременно и да изберете елемента "Актуализиране на програмата" и задръжте клавиша Ctrl и започнете да избирате избраните програми, тогава ще трябва да кликнете и върху избора щракнете с десния бутон и изберете съответния елемент.

Как да актуализирате iPhone приложения чрез iTunes

След като актуализирането на софтуера завърши, можете да го синхронизирате с вашия iPhone. За да направите това, свържете устройството си към компютъра, като използвате USB кабел или Wi-Fi синхронизиране, след което изберете иконата на миниатюрно устройство в iTunes.

Как да актуализирате iPhone приложения чрез iTunes

В левия прозорец на прозореца отидете в раздела "Програми" , а в долната част на прозореца кликнете върху бутона "Синхронизиране" .

Как да актуализирате iPhone приложения чрез iTunes

Как да актуализирам приложения от iPhone?

Ръчно актуализиране на приложенията

Ако предпочитате да инсталирате ръчно актуализации за игри и приложения, отворете приложението "App Store" и в долната дясна част на прозореца отворете раздела "Актуализации" .

Как да актуализирате iPhone приложения чрез iTunes

Блокът "Налични актуализации" показва програмите, за които са налице актуализации. Можете да актуализирате всички приложения едновременно, като кликнете върху бутона "Опресняване на всички" в горния десен ъгъл и изберете персонализирани актуализации, като кликнете върху бутона "Обнови" до желаната програма.

Как да актуализирате iPhone приложения чрез iTunes

Инсталация за автоматична актуализация

Отворете приложението Настройки . Отидете на "iTunes Store и App Store" .

Как да актуализирате iPhone приложения чрез iTunes

В секцията "Автоматични изтегляния" в близост до елемента "Актуализации" преместете превключвателя за превключване в активната позиция. От сега нататък всички актуализации за приложения ще бъдат инсталирани напълно автоматично без вашето участие.

Как да актуализирате iPhone приложения чрез iTunes

Не забравяйте да актуализирате приложенията, инсталирани на вашето iOS устройство. Само по този начин можете да получите не само преработен дизайн и нови функции, но и да осигурите надеждна защита, защото на първо място всички актуализации са затварянето на различни дупки, които са активно търсени от хакери, за да получат достъп до конфиденциалната информация на потребителя.