По едно време Yandex.Bar е много популярно допълнение за различни браузъри. С развитието на възможностите на браузъра това разширение се оказва не особено подходящо както външно, така и функционално. Потребителите се нуждаеха от нещо ново и след това Yandex.Bar беше заменен с Yandex.Elements.

Принципът остава същият, а изпълнението и удобството се оказаха много по-високи, отколкото в предишната версия на добавката. И така, какви са елементите на Yandex и как да ги инсталирате в Yandex.Browser?

Инсталиране на Yandex.Elements в Yandex.Browser

Искаме да ви моля - потребителите на Yandex.Browser дори не трябва да инсталират Yandex.Elements, тъй като те вече са вградени в браузъра! Вярно е, че някои от тях са изключени и можете бързо да включите елементите, от които наистина се нуждаете.

Нека да разберем какво по принцип са Yandex.Elements и как да ги активирате или да ги намерите в браузъра.

Интелигентен низ

Smart line е универсален низ, в който можете да въведете адресите на сайтове, да пишете запитвания за търсачката. Този ред вече показва най-популярните заявки за първите въведени букви, за да можете бързо да намерите отговора.

Интелигентна линия в Yandex.Browser

Можете да пишете дори и при неправилно оформление - интелигентната линия не само ще преведе заявката, но и сайтът, към който искате да отидете, също ще се покаже.

При някои заявки можете да получите отговор, без дори да отидете на сайтове, например:

Интелигентна линия в Yandex.Browser-2

Същото важи и за превода - достатъчно е просто да въведете неизвестна дума и да започнете да пишете "превод", тъй като умна линия веднага показва значението на вашия език. Или обратно:

Интелигентна линия в Yandex.Browser-3

По подразбиране интелигентният низ вече е активиран и работи в браузъра.

Моля, обърнете внимание, че някои от изброените функции (превод и показване на отговора на заявката в адресната лента) могат да бъдат получени само ако търсещата машина е Yandex по подразбиране.

Визуални отметки

Визуалните отметки ви помагат да получите бърз достъп до любимите си и най-посещаваните сайтове. Можете да получите достъп до тях, като отворите нов раздел.

Визуални отметки в Yandex.Browser

В Yandex.Browser, когато отваряте нов раздел, вече можете да виждате визуални отметки в комбинация с интелигентна линия и жив фон. Следователно не е нужно да инсталирате нищо друго.

безопасност

Няма повече притеснение за това, колко опасно е сайтът, на който ще отидете. Благодарение на собствената си система за сигурност, Yandex.Browser ви предупреждава за прехода към опасни сайтове. Това може да са както сайтове със злонамерено съдържание, така и фалшиви сайтове, които имитират популярни социални мрежи, онлайн банки и крадат вашите данни за оторизация и поверителни данни.

Yandex.Project в Yandex.Browser

Технологията на активна защита на Protect вече е включена в Yandex.Browser, поради което не е необходимо да се включва нищо друго.

преводач

Yandex.Browser вече включва преводач на думи, който ви позволява да превеждате думи или цели страници. Можете да преведете дума, като я изберете и щракнете с десния бутон на мишката. В контекстното меню преводът на думата или изречението незабавно ще бъде зареден:

Yandex.Translator в Yandex.Browser

Когато сте на чужди уебсайтове, винаги можете да преведете сайта на своя език, като използвате контекстното меню с десен бутон:

Yandex.Translator в Yandex.Browser-2

За да използвате преводач, не е необходимо да включвате нищо допълнително.

Следващи ще отидат тези елементи, които в браузъра са под формата на разширения. Те вече съществуват в браузъра и трябва само да ги включите. Можете да направите това, като отворите менюто > Добавки :

Добавки към Yandex.Browser-2

съветник

Разширяването показва, че можете да купувате стоки по-евтино, ако сте във всеки онлайн магазин. По този начин не е нужно да губите време за търсене на най-евтината цена на интересен продукт в интернет:

Yandex.Sovietnik в Yandex.Browser-2

Можете да го активирате, като намерите блок " Закупуване " сред добавките и включително " Съветник ":

Yandex.Sovietnik в Yandex.Browser

Можете също да конфигурирате Експертния съветник (и други разширения), като кликнете върху " Подробности " и изберете " Настройки ":

Настройките на Yandex.Sovetnik в Yandex.Browser

диск

Вече говорихме за такова полезно съхранение в облака, като Yandeks.Disk.

Прочетете повече: Как да използвате Yandex.Disk

Ако го активирате в браузъра, ще можете да запазвате изображения на диска, като просто го задържите с курсора на мишката, за да се покаже бутонът за запазване. По същия начин можете да запишете и други файлове в страниците на сайтове:

Запазете файла в Yandex.Disk в Yandex.Browser

Бутонът за бърз достъп Yandex.Disk също ви позволява бързо да получите връзка към запазен файл:

Yandex.Disk в Yandex.Browser-2

Можете да активирате Yandex.Disk чрез намиране на " Disk " добавка в "Yandex Services":

Yandex.Disk в Yandex.Browser

музика

Точно същия елемент от "Музиката", както в Елементите. Яндекс в този случай, уви, не. Можете обаче да инсталирате дистанционното управление на музиката си. Това разширение ви позволява да контролирате плейърите Yandex.Music и Yandex.Radio без превключване на раздели. Можете да превъртите назад песни и да ги добавите към любимите, да ги "харесва" или "не харесва":

Yandex.Music в Yandex.Browser-2

Можете да активирате добавката по гореописания начин, като намерите в блок "Услуги Yandex" " Музика и радио ":

Yandex.Music в Yandex.Browser

време

Популярна услуга Yandeks.Pogoda Ви позволява да намерите текущата температура и да видите прогнозата за следващите дни. Предлага се като кратка и подробна прогноза за днес и утре:

Yandex.Post в Yandex.Browser-2

Разширението е в блока "Услуги Yandex" и можете да го активирате, като намерите " Времето ":

Яндекс.Погода в Yandex.Browser

тапи

Актуална информация за задръстванията във вашия град от Yandex. Позволява ви да изчислите нивото на трафика по улиците на града и помага да направите постоянен маршрут, така че да можете да наблюдавате задръстванията само в тази част на пътя:

Yandex.Plants в Yandex.Browser-2

"Блокиране на трафика" можете да намерите в блока "Услуги Yandex":

Yandex.Maps в Yandex.Browser

Поща

Добавка, която незабавно ви уведомява за входящите имейли и ви позволява да осъществявате достъп до пощенските ви кутии, като бързо ги превключвате направо в прозореца на браузъра.

Бутонът за бърз достъп до разширението показва броя на непрочетените съобщения и има способността да даде бърз отговор:

Yandex.Mail в Yandex.Browser-2

Можете да го активирате, като намерите услугата " Mail " в "Услугите на Yandex":

Yandex.Mail в Yandex.Browser

карта

Сравнително ново разширение, което ще бъде полезно за всички любопитни потребители. Когато сте на някоя от сайтовете, услугата ще подчертае думи, чийто смисъл може да не сте много наясно или разбираем. Това е особено полезно, когато срещнете непозната дума или име на непознато лице и не искате да се изкачвате в търсачката, за да намерите информация за нея. Yandex прави това за вас, показвайки информативни улики.

Yandex.Maps в Yandex.Browser

Освен това, чрез картите можете да видите снимки, карти и ремаркета на филми, без да напускате страницата, на която сте!

Yandex.Map в Yandex.Browser-2

Можете да активирате елемента, като откриете добавката " Карта " в "Yandex Advisers":

Yandex.Map в Yandex.Browser-3

Сега знаете какви са елементите на Yandex и как да ги включите в своя Yandex.Browser. Това е много по-удобно, тъй като някои от услугите вече са вградени, а сред вторичните функции можете да включите само това, от което се нуждаете, и да го изключите по всяко време.