Операционната версия е един вид номер, който е присвоен за нея, за по-удобно показване на информация за системата. Чрез този номер можете да разберете какви актуализации са инсталирани, какви други продукти са съвместими, какви драйвери ще бъдат поддържани, дали вашата система е остаряла и други подобни.

Прегледайте версията в Windows 10

Има няколко метода, за да намерите версията на операционната система и номера за създаване. Сред тях има вградени методи на операционната система Windows 10 и софтуерни инструменти на трети страни, които изискват допълнителна инсталация. Нека разгледаме по-подробно основните.

Метод 1: SIW

SIW е удобна програма, от която можете да изтеглите официалния сайт , ви позволява да намерите всичко необходимо за вашия компютър само с няколко кликвания. За да видите номера на OS, по този начин е достатъчно да инсталирате и отворите SIW и след това да кликнете върху "Operating System" в главното меню на програмата отдясно.

SIW

Всъщност, това е много просто. Също така плюс на този метод е кратък интерфейс на руски език, но има и недостатъци, а именно платен лиценз, но с възможност за използване на демонстрацията на продукта.

Метод 2: AIDA64

AIDA64 - Друга добра програма за преглед на информация за системата. Всичко, от което се нуждаете от потребителя, е да инсталирате това приложение и да изберете опцията "Операционна система" в менюто.

AIDA64

Метод 3: Настройки на системата

Можете да видите версията на Windows 10, като разгледате параметрите на софтуерната част на компютъра. Този метод е добър, тъй като не изисква от потребителя да инсталира допълнителен софтуер и отнема доста време.

 1. Кликнете върху Старт -> Настройки или Win + I.
 2. Изберете "Система" .
 3. параметри

 4. След това намерете квадратчето "За системата" и кликнете върху него.
 5. За системата

 6. Прегледайте номера на версията.
 7. ОС версия

Метод 4: Прозорец на командването

Също така доста прост метод, който не изисква инсталиране на софтуер. В този случай, за да се знае версията на системата, достатъчно е да изпълните няколко команди.

 1. Кликнете върху "Старт" -> "Изпълни" или "Win + R" .
 2. В командния прозорец въведете winver и кликнете върху OK .
 3. Winver

 4. Прочетете системната информация.
 5. Преглед на версията

Разберете, че номерът на вашата операционна система е съвсем прост. Ето защо, ако имате такава нужда, но тази задача причинява затруднения и не знаете къде да търсите тази информация на вашия компютър, инструкциите ви ще ви помогнат. Това е необходимо, използвайте един от методите и след няколко минути ще имате необходимата информация.