За да не губите време за стартиране на браузъра и отваряне на съученици в него, можете да създадете специална икона на "Desktop", която ще ви пренасочи към този сайт. Отчасти е много удобно, но не винаги.

Предимствата от създаването на пряк път на работния плот

Ако е необходимо, потребителят може да създаде пряк път на работния плот или в папка не само на някоя програма / файл на компютъра, но и която ще се свърже към сайта в Интернет. За удобство, на пряк път може да бъде назначено име и външен вид (добавете икона).

Създайте етикет за съученици

Първо, желателно е да намерите и изтеглите иконата на съучениците. Можете да го направите, като използвате която и да е услуга, за да търсите снимки в Интернет. Да разгледаме пример за Yandex. Снимки:

 1. Отидете на сайта на търсачката и въведете фразата "Икона на съучениците" .
 2. Икона за търсене за преки пътища Съученици

 3. Търсенето ще ви предложи много варианти на иконата, но ви трябва във формат ICO , за предпочитане малък размер (не повече от 50 на 50 пиксела) и задължително квадратна ориентация. За да отстраните незабавно всички неподходящи опции, използвайте филтри за търсене. Първо, в "Ориентация" изберете "Квадрат" .
 4. Настройване на ориентацията на иконите Съученици

 5. В "Размер", посочете опцията "Малък" или въведете самия размер.
 6. Регулиране на размера на иконите на съучениците

 7. Намерете опции, различни от размера, не надвишава 50 × 50. Погледнете го в долния десен ъгъл на опционалната плочка.
 8. Размери на съучениците

 9. Отворете десния плот и кликнете с десния бутон върху изображението. Изберете "Запазване на изображение като ..." от контекстното меню.
 10. Избирайки да запазите съучениците си

 11. Отваря се "Explorer" , където трябва да посочите име за снимката и да изберете място, където бихте искали да я запазите.
 12. Запазете иконата на съученици на компютъра си

Картината не трябва да се изтегля и обикновено се инсталира, но в този случай командата за бърз достъп няма да прилича много на етикета на съучениците.

Когато изтеглите изображението, можете да започнете да създавате самият пряк път. Ето как да го направите:

 1. На "Desktop" кликнете върху PCM в празното пространство. Ще се покаже контекстно меню, където трябва да преместите курсора на "Създаване" и да изберете "Label" там .
 2. Създайте пряк път на работния плот

 3. Сега ще се отвори прозорец за вмъкване на адреса, към който ще се свърже прекият път. Въведете уеб адреса на съучениците - https://ok.ru/ След това кликнете върху "Напред" .
 4. Определяне на връзка за бърз достъп

 5. Създайте име за етикета и кликнете върху "Завършване" .
 6. Задаване на име за командата за бърз достъп

Командата за бърз достъп е създадена, но сега, за по-голямо признание, няма да навреди да добавите иконата на съучениците, която сте изтеглили преди това. Инструкциите за монтаж са, както следва:

 1. Трябва да отидете в "Свойства" на прекия път. За да направите това, щракнете върху него PCM и изберете елемента със същото име в падащото меню.
 2. Отидете на свойствата на етикета

 3. Сега отидете в раздела "Web документ" и кликнете върху бутона "Промяна на иконата" .
 4. Отворете настройките на иконите за бърз достъп

 5. Няма нищо в стандартното меню за икони, така че използвайте бутона "Преглед" в горната част.
 6. Изберете икона за пряк път

 7. Намерете иконата, която сте изтеглили отначало, и кликнете върху "Отваряне" . След това новата икона ще се приложи към вашия пряк път.

Както можете да видите, няма трудности при създаването на етикета на съучениците на "Desktop" . Когато кликнете върху иконата, съучениците ще се отворят в браузъра ви по подразбиране.