Разбира се, вие, скъпи читатели, многократно се изправяхте пред попълването на онлайн формуляр на Google за разпит, регистрация за събития или поръчване на услуги. След като прочетете тази статия, ще разберете колко лесни са тези формуляри и ще можете да организирате и организирате всякакви проучвания независимо, като незабавно получавате отговори на тях.

Процесът на създаване на формуляр за проучване в Google

За да започнете с формулярите за проучване, трябва да влезете в Google

По-подробно: Как да влезете в профила си в Google

На главната страница на търсачката кликнете върху иконата с квадратчетата.

Как да създадете формуляр на Google 1

Кликнете върху "Още" и "Други услуги на Google", след което изберете "Формуляри" в секцията "За дома и офиса" или просто отидете на връзка , Ако създавате формуляр за първи път, прегледайте презентацията и кликнете върху "Отваряне на Google Формуляри".

Как да създадете формуляр на Google 2

1. Преди да отворите поле, в което ще намерите всички формуляри, които сте създали. Кликнете върху кръглия бутон с червен плюс, за да създадете нова форма.

Как да създадем формуляр на Google 3

2. В раздела "Въпроси" в горните линии въведете името на формуляра и кратко описание.

Как да създадем формуляр на Google 4

3. Сега можете да добавите въпроси. Кликнете върху "Въпрос без заглавие" и въведете въпроса си. Можете да добавите изображение към въпроса, като кликнете върху иконата до него.

Как да създадем формуляр на Google 5

След това трябва да определите формата на отговорите. Това може да са варианти от списъка, падащия списък, текста, часа, датата, мащаба и др. Определете формата като го изберете от списъка вдясно на въпроса.

Как да създадете формуляр на Google 6

Ако сте избрали формат под формата на въпросник - на въпросния ред, помислете за опциите за отговор. За да добавите опция, кликнете върху връзката със същото име

За да добавите въпрос, натиснете "+" под формата. Както вече забелязахте, за всеки въпрос е даден отделен тип отговор.

Как да създадем формуляр на Google 7

Ако е необходимо, кликнете върху "Задължителен отговор". Този въпрос ще бъде отбелязан с червена звездичка.

Как да създадете формуляр на Google 8

Този принцип създава всички въпроси във формата. Всяка промяна незабавно се запазва.

Настройки на формуляра

В горната част на формуляра има няколко настройки. Можете да зададете цветовата гама на формуляра, като кликнете върху иконата с палитрата.

Как да създадете формуляр на Google 9

Иконата на трите вертикални точки - допълнителни настройки. Нека разгледаме някои от тях.

Как да създадем формуляр на Google 10

В секцията "Настройки" можете да дадете възможност да промените отговорите след изпращане на формуляра и да включите системата за оценка на отговорите.

Като кликнете върху "Настройки за достъп", можете да добавите сътрудници, за да създадете и редактирате формуляра. Те могат да бъдат поканени по пощата, да им изпращат линк или да ги споделят в социалните мрежи.

Как да създадете формуляр на Google 12

За да изпратите формуляра на респондентите, кликнете върху хартиения самолет. Можете да изпратите формуляра на имейл, да споделите връзка или HTML код.

Бъдете внимателни, има различни позовавания за респондентите и редакторите!

Как да създадете формуляр на Google 11

Така, накратко, в Google се създават формуляри. Играйте наоколо с настройките, за да създадете уникален и най-подходящ формуляр за задачата си.