За да се съединят слоеве във Photoshop означава да комбинирате два или повече слоя в един. За да разберем какво е "залепването" и за какво трябва да се използва, нека вземем един прост пример.

Имате изображение - това е А. Има още едно изображение - това е Б. Всички те са на различни слоеве, но в един документ. Всеки от тях може да бъде редактиран отделно един от друг. След това залепвате заедно A и B и получавате ново изображение - това е Б, което също може да бъде редактирано, но ефектите ще бъдат еднакво насложени върху двете изображения.

Например, вие в колаж сте направили гръмотевици и светкавици. След това ги съчетайте, за да добавите тъмни нюанси и мрачно въздействие върху корекцията на цветовете.

Нека разберем как да лепираме слоевете във Photoshop.

Кликнете с десния бутон върху слоя от същата палитра. Ще се покаже падащо меню, където в долната част ще видите три опции:

Сливане на слоеве
Обединяване видимо
изравнявам

Опции за комбиниране на слоеве във Photoshop

Ако кликнете с десния бутон на мишката върху само един избран слой, вместо първата опция "Обединяване с предишния" .

Опции за комбиниране на слоеве във Photoshop (2)

Струва ми се, че това е допълнителен екип и много малко хора ще го използват, тъй като по-долу ще опиша друг - универсален, за всички случаи.

Нека да преминем към анализа на всички отбори.

Сливане на слоеве

С тази команда можете да лепите два или повече слоя, които сте избрали с мишката. Изборът се извършва по два начина:

1. Задръжте натиснат клавиша CTRL и кликнете върху миниатюрите, които искате да се слеете. По този начин бих нарекъл най-предпочитаното, поради своята простота, удобство и универсалност. Този метод помага, ако трябва да лепирате слоевете, които се намират на различни места в палитрата, далече една от друга.

Сливане на слоеве във Photoshop

2. Ако искате да обедините група слоеве, които са една до друга - задръжте натиснат клавиша SHIFT , кликнете с мишката върху началния слой в горната част на групата и след това, без да пуснете клавишите, последната в тази група.

Сливане на слоеве във Photoshop (3)

Обединяване видимо

Накратко, видимостта е способността да деактивирате / активирате показването на изображение.

Командата "Обединяване на видими" е необходима, за да се слеят всички видими слоеве с едно кликване. В този случай онези, чиято видимост е деактивирана, ще останат недокоснати в документа. Това е важен детайл, на него е изградена следната команда.

изравнявам

Тази команда с едно кликване ще лепи всички слоеве наведнъж. Ако имаше нещо невидимо, Photoshop ще отвори прозорец, в който ще поиска потвърждение на действията за пълното им премахване. Ако всички се съедините, тогава защо сте невидими?

Напълнете слоевете във Photoshop

Сега знаете как да комбинирате двата слоя в Photoshop CS6.