Рекламата е много ефективен начин да привлечете вниманието на хората към вашата идея или продукт. Днес рекламата в социалните мрежи придобива популярност. Например, в Odnoklassniki има достатъчно голям брой асистенти от 30-годишна възраст, които могат да купят продукта ви или да предприемат други желани действия.

За видовете реклама в социалните мрежи

Рекламата в социалните мрежи е разделена на няколко основни типа, от които се формира стойност и ефективност. Нека разгледаме по-подробно всеки вид и неговите характеристики:

 • Закупени публикации в групи и / или от несвързани профили. Най-важното е, че купувате във всяка група правото да поставите реклама от тяхно име. Купете за предпочитане от големи общности, които вече имат установена аудитория и репутация. В допълнение към броя на участниците е необходимо да се обърне внимание на това колко активно те коментират записите, поставят "класове" и оценки.

  Вижте също колко често групата публикува рекламни публикации. Ако това е постоянно, то не е много добро, защото вниманието на участниците в този случай е доста трудно за привличане. Ако това е твърде рядко, това е причина за безпокойство, защото може би тази група няма много добра репутация сред рекламодателите. Оптималното количество реклами е 1-2 постове на ден;

 • Рекламната реклама. Използвайки специални системи, на потребителя се показва ненатрапчиво рекламно съдържание. В този случай клиентът може да избере броя на импресиите, местоположението, възрастта, пола и други данни за тези потребители, на които ще бъде показана. Това означава, че рекламата се вижда само от хора, потенциално заинтересовани от нея. Ако умело подхождате към дизайна на рекламното съдържание и не се затруднявате в бюджета, можете да постигнете добра реализация.

Метод 1: Рекламирайте в групи

В случая на подбора и подреждането на реклами в социалните мрежи е невъзможно да се даде недвусмислена стъпка по стъпка инструкция, а само общи съвети, групирани на етапи:

 1. На първия етап анализирайте целевата си аудитория (CA), т.е. онези хора, които желаят или би трябвало да се интересуват от вашето предложение. Например, ако разпространявате спортно хранене, най-вероятно вашите клиенти са професионално ангажирани в спорта.
 2. По същия начин, с първата стъпка, направете анализ на темата на групата и нейната основна аудитория. Тъй като е малко вероятно да получите голямо преобразуване, ако продавате спортно хранене в групи, посветени на плетене и / или градина. Струва си да добавите към отделната категория групи онези, които са посветени на вицове и хумор, защото обикновено повечето от стоките се продават добре, но има и големи шансове да изгорят.

  Не забравяйте, че в идеалния случай трябва да има много участници в групата (колкото повече, толкова по-добре), а в същото време те трябва да оценяват и коментират общностните записи.

 3. Информация за групата в Odnoklassniki

 4. Ако основното CA на групата съвпада с вашите, плюс това, че сте доволни от броя на участниците и публикуваната реклама от трети страни, тогава трябва да се съгласите с администрацията за публикуването на Вашата рекламна публикация. Ако проявявате интерес към сътрудничество с рекламодателите от страна на груповата администрация, към описанието на групата трябва да се добавят данни за контакт. Отидете в профила на администратора / лицето, отговарящо за общността.
 5. Административна група за контакт в съучениците

 6. Напишете му съобщение, че биха искали да купуват реклама в неговата група. Не забравяйте да попитате цената, ако тя не е посочена никъде в групата.
 7. Писмо до администратора на групата в Odnoklassniki

 8. Ако всичко ви подхожда, организирайте плащане. Обикновено администраторите получават авансово плащане от 50-100%, затова проверете групата предварително за други рекламни публикации, за да сте сигурни в честността на партньора.
 9. Подгответе рекламна публикация и изпратете на администратора в частни съобщения с искане за публикуване в определено време.
 10. Проверете дали публикацията е публикувана в групата.

Тази схема може да се направи с няколко общности, за да се постигне по-голям ефект. Не се страхувайте, че ще бъдете хвърлени, тъй като рекламният пост в групата в Odnoklassniki струва средно около 400-500 рубли. И за такава моментна полза администрацията на общността не би искала да загуби репутация, а оттам и рекламодатели в бъдеще.

Освен това можете да използвате специални услуги, които ще избират групи за вашите рекламни параметри. Тези услуги обаче се препоръчват само на опитни рекламодатели, които подготвят мащабна рекламна кампания.

Метод 2: Целенасочена реклама

Целевата реклама ви позволява да показвате продуктите си само до определена целева аудитория, конфигурирана за настройките ви. В този случай ще трябва да използвате сайтове на трети страни, които предлагат подобни услуги. Един от най-известните и най-подходящи за вас е MyTarget. Сега тя, като съучениците, е собственик на компанията Mail.ru Group. В допълнение към Съучениците, използвайки тази платформа, можете да рекламирате на други популярни ресурси от Mile.ru.

Отидете в MyTarget

Преди да стартирате рекламна кампания, нека да разгледаме основните понятия, които образуват вашата СО на тази услуга:

 • Павел;
 • възраст;
 • Поведенчески и социални характеристики. Това означава, че можете да изберете хора, които например се интересуват от спорт, компютърни игри и др .;
 • Ако рекламата Ви има възрастови ограничения, трябва да я инсталирате, така че по-младите потребители на съученици да не я виждат;
 • Интереси;
 • Местонахождението на потребителя;
 • В тази услуга има такъв елемент за избора на целевата аудитория като "Рожден ден" . В този случай съобщението ще се показва само на тези потребители, които скоро ще имат този празник.

Освен това струва да се провери системата за плащане за този тип реклама, тъй като тя не отива за публикации, както в групи, но и за кликвания. Например, 1 кликнете върху рекламата и профилът Ви дебитира 60-100 рубли.

След като се запознаете с основните понятия, можете да започнете да поставяте целева реклама в Odnoklassniki. Използвайте това ръководство:

 1. След като отидете в MyTarget, можете да видите краткото описание на услугата и да се регистрирате. За да стартирате кампания, е необходима регистрация. За да направите това, в горния десен ъгъл на екрана кликнете върху бутона "Регистриране", а между методите изберете иконата на социалната мрежа, с която сте по-комфортно да разрешавате. Отваря се прозорец, където трябва да кликнете върху "Позволи" и след това регистрацията ще приключи.
 2. Регистрация в MyTarget

 3. След регистрацията, страницата за настройки на кампанията се показва, но тъй като все още нямате, ще бъдете помолени да я създадете.
 4. Създаване на рекламна кампания в MyTarget

 5. Първо изберете какво искате да рекламирате. В това ръководство ще разгледаме пример за създаване на реклами за даден сайт. Шаблонът на процеса на създаване на рекламна кампания обаче не се променя по никакъв начин, ако използвате друг елемент от списъка.
 6. Избиране на категории в MyTarget

 7. Посочете връзка към сайта, който се рекламира. Ако това приложение, статия или пост в групата, те също трябва да уточнят връзка, но ако рекламирате своя онлайн магазин, ще трябва да изтеглите ценовата листа на стоките.
 8. Определяне на връзка в MyTarget

 9. Ще бъде заредена страницата за избор на промоционални оферти. Трябва само да използвате един - "Банер 240 × 400 в социални мрежи и услуги" , защото само в този случай рекламата ще бъде показана на потребителите на съученици.
 10. Изберете типа реклама в MyTarget

 11. Отваря се страницата за настройка на рекламата. Опишете описанието на услугата / продукта и добавете банер, като използвате бутона "Изтегляне на 240x400" .
 12. Редактор на реклами в MyTarget

 13. По-долу е посоката за специалните маркери, които ви позволяват да оцените ефективността на рекламната кампания за различни параметри. Ако не сте опитен туроператор, препоръчваме ви да не променяте нищо в този момент. Единственото, което можете да изберете, е "Не добавяйте етикети" , при условие че няма да разполагате с голяма рекламна кампания в социалните мрежи, но искате да се ограничите до малък брой импресии.
 14. Настройване на маркировката на рекламата

 15. Сега отидете на настройките на вашия CA. Тук посочете пол, възраст, интереси и други въпроси относно потенциалните клиенти. Задайте стойностите сами по начина, по който смятате, че е най-полезен по отношение на покритието и качеството на аудиторията.
 16. Настройване на целевата аудитория в MyTarget

 17. Превъртете надолу страницата с настройки малко по-надолу. Под заглавието "Къде" трябва да посочите местоположението на потенциалните си клиенти. Тук можете да отбележете необходимите региони, страни, райони, като цяло, можете да създадете реклама до отделно село.

  Единствената бележка е, че дори ако популяризирате онлайн магазина, не е нужно да избирате целия свят - аудиторията може да е голяма, но е малко вероятно той да се интересува от предложението ви, ако продуктът не достигне или ще измине няколко месеца, въпреки че има изключения.

 18. Настройване на геолокация в MyTarget

 19. Сега трябва да зададете началното време за реклама и нейното показване. До този момент също е необходимо да се подхождате с пълна отговорност, тъй като вашата Централна Азия може да спи или да работи на определено време. Препоръчва се рекламирането да се показва 24 часа в денонощието (7 дни в седмицата) само ако имате широкообхватно покритие (например всички региони и страни от бившия СССР).
 20. Настройване на часа на шоуто в MyTarget

 21. В крайна сметка ще трябва само да зададете цена за кликванията. Колкото по-високо е, толкова по-голямо е обхватът на целевата аудитория и толкова по-вероятно е да имате някакви целенасочени действия, като например извършване на покупка и т.н. За нормалното функциониране на рекламната кампания услугата препоръчва да се зададе оферта не по-ниска от 70 рубли. на кликване, но може да бъде значително по-ниска в зависимост от настройките на CA.
 22. Задаване на CPC в MyTarget

 23. Преди да създадете кампания, обръщайте внимание на горната лява част - има приблизително обхват на аудиторията в броя на хората и като процент от глобалната аудитория, което съответства на параметрите, които посочвате. Ако всичко ви подхожда, кликнете върху бутона "Създаване на кампания" .

  Информация за кампанията на MyTarget

Рекламата ще започне да се показва на потребителите едва след като бъде модерирана и ще запълните рекламния бюджет в тази услуга. Модерацията обикновено отнема не повече от един ден.

90% от успеха на една рекламна кампания зависи не само от правилността на настройката, но и от това как я представяте на крайния потребител и така може да създадете портрет на целевия си клиент. Колкото и странно да изглежда, последната точка е една от най-трудните при правилното изпълнение, което често води до загуба на рекламни средства.