Тази статия ще ви покаже как да отваряте книги с формат * .fb2 на компютъра си, като използвате многофункционалната програма Calibre, която ви позволява да го направите бързо и без ненужни проблеми.

Калибър е хранилището на вашите книги, което не само отговаря на въпроса "как да отворите fb2 на компютър?", Но това е и вашата лична библиотека. Можете да споделяте тази библиотека с приятелите си или да я използвате за търговски цели.

Изтегляне Калибър

Как да отворите книга с формат fb2 в калибър

За да започнете, изтеглете програмата от връзката по-горе и я инсталирайте, като кликнете върху "Напред" и се съгласите с условията.

След инсталирането, стартирайте програмата. На първо място се отваря прозорец за добре дошли, където трябва да посочим пътя, в който ще се съхраняват библиотеките.

Caliber Welcome Wizard в Какво да отворите fb2

След това изберете четец, ако имате трета страна и искате да я използвате. Ако не, оставете всичко по подразбиране.

Избиране на калибър четец в Than да отворите fb2

След това се отваря последният прозорец за добре дошли, където натискаме бутона "Готово"

Крайният екран за приветствие на калибър в Какво да отворите fb2

След това ще отворим основния прозорец на програмата, на който има само ръководство за потребителя. За да добавите книги в библиотеката, трябва да кликнете върху бутона "Добавяне на книги".

Добавяне на книга към калибър в Какво да отворите fb2

Посочваме пътя към книгата в показания стандартен прозорец и кликнете върху "Отваряне". След това в списъка намерете книгата и я кликнете два пъти с левия бутон на мишката.

Отваряне на книга в калибър за статия Отваряне на fb2

Това е всичко! Сега можете да започнете да четете.

Четене на книга в калибър за статия Отваряне на fb2

Прочетете още: Програми за четене на електронни книги на компютъра

В тази статия научихме как да отворим файла fb2. Книгите, които добавяте в библиотеката "Калибър", няма да трябва да се добавят отново. По време на следващото теглене всички добавени книги ще останат същите, когато сте ги оставили и можете да продължите да четете от едно и също място.