Социалната мрежа VK предоставя на собствениците на акаунти и общности инструменти за управление на съдържанието на стената, включително възможността за изтриване. Ако тази функция е била използвана случайно, последиците, макар и не винаги, могат да бъдат обърнати. По-нататък в статията ще ви разкажем как да възстановите публикация на стената на VKontakte, като използвате няколко версии на сайта.

Възстановяване на изтрити записи от VK на компютър

Има само два начина за възстановяване на записи на компютър, единият от които е строго ограничен от общността, а другият е универсален. И въпреки че ще обърнем внимание и на двата варианта, моля, обърнете внимание предварително, че администрацията на въпросния ресурс не предоставя други методи за възстановяване.

Метод 1: Възстановяване при изтриване

Първият метод за възстановяване на публикации на стена е да се използва временна функция, която е достъпна само след изтриване на публикация за кратък период от време. За съжаление, това е единственият начин, по който можете да го използвате на личната си стена и в общността, ако е необходимо.

 1. Отворете страницата и намерете записа, който искате. Както казахме, възстановяването е достъпно само при изтриване.

  Прочетете също: Как да изтрия VK запис

 2. Възможност за изтриване на публикации на стената на ВКонтакте

 3. След като публикацията изчезне, щракнете върху връзката „Възстановяване“ до известието и можете да завършите процедурата.
 4. Възможността за възстановяване на запис на уебсайта на VKontakte

Няма какво повече да се каже за този метод, тъй като той е достъпен само когато публикацията е току-що изтрита. Ако страницата вече е актуализирана или сте оставили част от сайта, няма да можете да върнете съдържанието.

Метод 2: История на груповите дейности

За разлика от личната страница, където е наличен само горният метод, почти всяка публикация може да бъде възстановена в емисията на общността с помощта на една от сравнително новите функции. Процедурата се състои в използване на специален раздел „Дневник на действията“която записва операциите, извършени от всеки администратор или модератор на обществеността.

 1. Отидете до групата с изтрит запис и през главното меню отворете раздела "Контрол".
 2. Отидете в раздела Управление на уебсайта на ВКонтакте

 3. На страницата, която се отваря, отидете в раздела „Дневник на действията“ и изберете блок, свързан с конкретна дата.
 4. Отидете в дневника за груповата активност на уебсайта на ВКонтакте

 5. Ако записът е бил изтрит отдавна или наскоро е имало много операции, които усложняват търсенето, можете да разширите списъка „Всички действия“ в горния ляв ъгъл и изберете опцията „Работа със стена“.
 6. Избиране на стена в настройките на групата на уебсайта на ВКонтакте

 7. След като разширихте блока с действия за определен номер, е необходимо да направите същото с точното време на изтриване.
 8. Избиране на раздел в дневника за действия на уебсайта на VK

 9. След като изпълните всичко според инструкциите, можете да се запознаете с изтритото съдържание в блока „Съдържание“... За да възстановите, има връзка в долната част. „Отмяна на действие“.
 10. Отмяна на изтриването на запис в дневника за активността на уебсайта на VK

 11. След като щракнете върху посочения подпис, записът ще бъде незабавно възстановен на стената на групата, като напълно запазва първоначалния си вид и статистика от момента на изтриването.
 12. Успешно отмяна на изтриване на запис в група на уебсайта на ВКонтакте

Този раздел на сайта, както беше казано, е много нов и затова е напълно възможно да възникнат трудности. Въпреки това, дори имайки предвид това, можете да възстановите публикации, изтрити случайно, почти независимо от датата.

Възстановяване на изтрити записи от VK от телефона

В официалния телефонен клиент, както и в олекотената версия на уебсайта, настройките на акаунта и по-специално общностите са силно ограничени в сравнение с първия метод. Поради това можете да прибегнете само до един метод за възстановяване, като използвате връзката, предоставена веднага след изтриване на публикацията. Освен това ще трябва да използвате мобилния сайт, а не приложението.

 1. С помощта на всеки мобилен браузър отворете уебсайта на VK и трябва да сте в профила си или на страницата на общността.Възстановяването на записа ще бъде достъпно за кратък период от време след изтриване на която и да е публикация.
 2. Отидете на личната страница в мобилната версия на VK

 3. За да възстановите, щракнете върху съответната връзка в блока със изтрития запис, след което той ще се покаже отново в емисията. Моля, обърнете внимание, че ако напуснете страницата, възстановяването няма да е налице във всички случаи, с изключение на емисията на общността поради историята на действията.
 4. Възможността за възстановяване на записа чрез мобилната версия на VK

Както при повечето други функции, които първоначално не бяха достъпни по телефона, все още можете да използвате историята на действията в група, ако е необходимо. За да направите това, ще трябва да отворите официалния уебсайт в режим "Пълна версия" и следвайте стъпките, които описахме по-рано.

Представените препоръки са единствените в ситуацията с възстановяването на постове на стената, тъй като като цяло функционалността на социалната мрежа в това отношение е много ограничена.