Много досадни реклами и това е разбираемо - ярки банери, които пречат на четене на текст или гледане на изображения, изображения на целия екран, които обикновено могат да изплашат потребителите. Рекламата е на много сайтове. В допълнение, тя не преминава от страна и популярни програми, които наскоро също построен в банери.

Една такава програма с вградена реклама е Skype. Рекламирането в него е много натрапчиво, тъй като често се смесва с основното съдържание на програмата. Например в прозореца на потребителя може да се покаже банер. Прочетете нататък и ще научите как да деактивирате рекламата в Skype.


Как да премахнем рекламите в Skype? Има няколко начина да се отървете от този бич. Ще анализираме подробно всеки един от тях.

Деактивиране на рекламите чрез настройването на самата програма

Можете да деактивирате рекламата чрез настройване на самия Skype. За да направите това, стартирайте приложението и изберете следните елементи от менюто: Инструменти> Предпочитания.

Отворете прозореца за настройки в Skype

След това отворете раздела "Защита". Има отметка, която е отговорна за показването на реклами в приложението. Деинсталирайте го и кликнете върху бутона "Запазване".

Деактивирайте рекламите в настройките на Skype

Тази настройка ще отнеме само част от рекламата. Затова трябва да използвате алтернативни методи.

Деактивиране на рекламата чрез хост файла Windows

Можете да се уверите, че рекламата не може да стартира от уеб адресите на Skype и Microsoft. За да направите това, трябва да пренасочите заявката от рекламните сървъри към компютъра си. Това се извършва с помощта на хост файла, който се намира на адрес:

C: Windows System32 драйвери и т.н.

Хоства файл за блокиране на Skype реклами

Отворете този файл с помощта на който и да е текстов редактор (обикновено работи и Notepad). Във файла трябва да бъдат въведени следните редове:

127.0.0.1 rad.msn.com
127.0.0.1 apps.skype.com

Добавяне на редове към хост файла за блокиране на реклами в Skype

Това са адресите на сървърите, от които рекламата влиза в Skype. След като добавите линейните данни, запазете променения файл и рестартирайте Skype. Рекламата трябва да изчезне.

Деактивиране на програмата с приложение от трета страна

Можете да използвате програма за блокиране на реклами от трети страни. Например, Adguard - отличен инструмент, който ви позволява да се отървете от рекламата във всяка програма.

Изтеглете и инсталирайте Adguard. Стартирайте приложението. Главният прозорец на програмата е както следва.

Главен прозорец AdGuard

По принцип програмата по подразбиране трябва да филтрира реклами във всички популярни приложения, включително Skype. Но все пак вероятно трябва да добавите филтъра ръчно. За да направите това, кликнете върху бутона "Настройки".

Настройки на бутоните в Adguard

В прозореца, който се отваря, изберете елемента "Филтрирани приложения".

Избиране на филтрирани приложения в Adguard

Сега трябва да добавите Skype. За да направите това, превъртете надолу списъка на вече филтрираните програми. Накрая ще има бутон за добавяне на ново приложение към този списък.

Добавяне на Skype към списъка с рекламни филми Adguard

Кликнете върху бутона. Програмата ще търси известно време всички приложения, които са инсталирани на вашия компютър.

Търсете инсталирани приложения в Adguard

В резултат се показва списък. В горната част на списъка има низ за търсене. Въведете "Skype" в него, изберете Skype и кликнете върху бутона, за да добавите избраните програми в списъка.

Също така можете да определите Adguard за конкретен пряк път, ако Skype не се показва в списъка, като използвате съответния бутон.

Избиране на изпълнител в Adguard

Skype обикновено се инсталира на следния път:

C: Програмни файлове (x86) Skype Phone

След добавянето, всички реклами на Skype ще бъдат блокирани и ще можете да общувате спокойно без досадни промоционални оферти.

Сега знаете как да забраните рекламирането в Skype. Ако знаете други начини да се отървете от рекламни банери в популярна гласова програма - пишете в коментарите.