Градът в социалната мрежа VKontakte е част от личната информация на всеки потребител, позволявайки на други хора да намерят профила с по-голям комфорт и да взаимодействат със собственика. В същото време, поради определени ограничения на настройките за поверителност, които не се прилагат за отделни блокове, често се налага напълно да премахнете града. Като част от допълнителните инструкции ще опишем настоящия процес, като използваме примера на различни версии на сайта.

Премахване на град от страницата на ВК

Всяка от съществуващите понастоящем версии на сайта VKontakte, с изключение на олекотената, ви позволява да изтриете селище на страницата по два начина наведнъж, които са съвсем съвместими помежду си. В същото време процедурата до голяма степен е свързана със смяна на града, което е подробно описано в отделна инструкция на уебсайта.

Вижте също: Как да промените страна и град VC

Метод 1: Уебсайт

На официалния уебсайт VKontakte, както всъщност и във всяка друга версия, има две полета, изчислени за града на пребиваване. В този случай процедурата за премахване и в двата случая се извършва през един и същ раздел с настройки на акаунта, макар и по различен начин.

Роден град

 1. На която и да е страница на уебсайта на ВКонтакте кликнете върху аватара в горния десен ъгъл и изберете "Редактиране"... По същия начин можете да използвате подобния бутон под снимката на профила в раздела "Моята страница".
 2. Отидете на настройката на профил на уебсайта на ВКонтакте

 3. Чрез помощното меню, ако е необходимо, отидете в раздела "Основен" и намерете елемента "Роден град"... За да изтриете, просто изчистете това поле.
 4. Изтриване на родния град във ВКонтакте

 5. Използвайте бутона, за да завършите отдолу. „Запазване“.
 6. Успешно премахване на родния град във ВКонтакте

Контакти

 1. Докато сте в същия раздел с настройки на профила, превключете към раздела "Контакти"... Намерете подраздел тук "Град".
 2. Изтриване на град в контакти на уебсайта на ВКонтакте

 3. Изберете опцията от следващия падащ списък „Не е избрано“ и в долната част на прозореца щракнете „Запазване“... Това завършва процедурата.
 4. Успешно изтриване на град в контакти на уебсайта на ВКонтакте

За разлика от "Роден град"не са свързани с други информационни блокове, данни в "Контакти" пряко засягат някои други функции. Например изтриването в първия случай няма да повлияе на резултатите от вътрешното търсене, докато във второто страницата ви вече няма да се показва, когато зададете конкретен диапазон за този критерий.

Метод 2: Мобилно приложение

По аналогия с версията за настолни компютри, официалното мобилно приложение VKontakte предоставя два начина за промяна и съответно за изтриване на град. В този случай трябва да се обърне повече внимание на блока с информация за контакт, когато и двете "Роден град" може просто да бъде заменен с всяко място, включително и несъществуващо.

Роден град

 1. Използвайки лентата в долната част на екрана, отидете в раздела на менюто и докоснете блока „Профил“... Тук от своя страна трябва да намерите и използвате бутона "Редактиране" под снимката.
 2. Отидете в раздела Редактиране в приложението VK

 3. От следващия списък с раздели изберете "Основен" и превъртете през отворената страница. Както се досещате, ние се интересуваме от текстово поле "Роден град".
 4. Преход към промяна на основната информация в приложението VKontakte

 5. Изчистете посоченото поле, преди да се появи подписът "Неопределено" и използвайте отметката в горния панел, за да запазите настройките. Можете също така да отидете на въпросника и като освежите страницата, се уверете, че съответният елемент е бил успешно изтрит.
 6. Премахване на родния град в приложението VKontakte

Контакти

 1. По аналогия с първата опция отворете раздела "Редактиране" от основната ви страница на потребителския профил, но сега изберете "Контакти".
 2. Отидете на промяна на контакти в приложението VKontakte

 3. В горната част на екрана намерете блока "Град" и докоснете падащия списък по-долу. Когато се появят селища, налични за използване, докоснете реда „Не е избрано“.
 4. Отидете на изтриване на град в приложението VK

 5. За да потвърдите новите настройки, просто щракнете върху иконата с отметка в горния десен ъгъл.В резултат на това информацията ще бъде премахната от въпросника, както е в случая с "Роден град".
 6. Успешно изтриване на град в приложението VK

Дори ако не сте спазили точно инструкциите или сте прочели статията след редовна актуализация, която е засегнала потребителския интерфейс, едва ли ще срещнете трудности. Като цяло, за да изтриете град, просто трябва да намерите съответния елемент за настройки.

Метод 3: Мобилна версия

Въпреки малките разлики между мобилната версия на уебсайта и представеното преди това приложение, премахването на град тук се извършва по малко по-различен начин. Освен това чрез опростената версия на компютъра е невъзможно да се промени "Роден град" поради липсата на съответния ред в настройките, но това е достъпно чрез мобилен браузър.

 1. След като отворите прегледаната версия на уебсайта, в началото на главното меню кликнете върху името и снимката на профила. Тук е необходимо в рамките на блока "Информация" намерете и кликнете "Подробна информация".
 2. Отидете на информация в мобилната версия на VK

 3. След като преминете към страницата с профила на акаунта, щракнете върху връзката "Редактиране"... Моля, обърнете внимание, че ако щракнете върху конкретен елемент, ще отидете само в прозореца за търсене, а не в редактирането.
 4. Преход към променяща се информация в мобилната версия на VK

 5. Превъртете, за да блокирате "Контакти"... В този раздел трябва да кликнете върху падащия списък "Град".
 6. Преход към промяна на града в мобилната версия на VK

 7. След като влезете в прозореца с основните налични места, в началото на списъка изберете елемента „Не е избрано“.
 8. Процесът на изтриване на град в мобилната версия на VK

 9. При връщане към предишния раздел под "Контакти" Натисни бутона „Запазване“за да завършите процедурата за изтриване.
 10. Запазване на нови градски настройки в мобилната версия на VK

Най-вероятно няма поле "Роден град" е причинен от временен недостатък, свързан с ниската популярност на мобилния сайт, но в бъдеще ситуацията може да бъде коригирана. Освен това няма поле, както беше казано, само в мобилната версия на компютър, когато подобно на телефон информацията може да бъде изтрита по аналогия с приложение.

Надяваме се, че сте успели да постигнете желания резултат, като изтриете града на страницата, независимо от версията на използвания сайт.