Руският браузър Orbitum е известен с това, че предлага на потребителите по-добра интеграция със социалните мрежи. Сред функциите на този браузър трябва да разпределите чат връзка с приятелите си в три социални мрежи едновременно, да слушате музика на сайта VKontakte чрез специален плейър и да инсталирате теми в профила си в социалната мрежа.

Orbitum има в багажа си огромен арсенал от разнообразни и оригинални теми за декориране на услугата Vkontakte. Темата е опция за създаване на външен вид на програма или уеб страница. Някои хора, използвайки възможността да променят темата, след определен период, решат да върнат стандартния дизайн на профила. Това е мястото, където проблемите започват. За да смените обекта в Orbitum на друг, е съвсем проста и интуитивна, но как да получите оригиналния дизайн обратно към профила не може да бъде разбран от всеки потребител. Нека да разберем как да премахнем темата на Orbitum за VK и да върнем първоначалния визуален дизайн на тази услуга.

Изтриване на темата за Orbitum

Както знаете, темата, зададена в услугата Orbitum за VKontakte, е видима само в този браузър. Това означава, че ако отидете на сайта на VKontakte чрез друг уеб преглед, тогава във всеки случай ще се покаже стандартният VC дизайн. По този начин най-лесният начин да върнете стария дизайн на любимата си услуга е да откажете да използвате Orbitum в полза на друг браузър.

Но Orbitum има много други полезни функции, които улесняват комуникацията в социалните мрежи, така че не всеки потребител иска да се раздели с тази програма поради промяната в дизайна. За щастие, има начин да се върнете към стандартния VKontakte интерфейс чрез функционалността на самия браузър на Orbitum и, както се оказа, това е по същество доста проста.

След като посетите сайта VKontakte в профила си, кликнете върху иконата "Каталог на теми" в дясната част на екрана.

Отидете в каталога на темите в контакта чрез браузъра Orbitum

В отворената директория кликнете върху бутона "Моите теми".

Отидете в Моите теми в контакта чрез браузъра Orbitum

Отидете на страницата на инсталираната тема, кликнете върху връзката "Прекъсване".

Деактивиране на темата в контакта чрез браузъра Orbitum

След това, след като се върнете в профила си на сайта VKontakte, виждаме, че сайтът е върнат стандартния си интерфейс.

Стандартен интерфейс VKontakte в браузъра Orbitum

Както можете да видите, премахването на темата за VC в браузъра Orbitum е съвсем проста. За човек, който знае алгоритъма за извършване на тази процедура, той е елементарен. Но преди тези потребители, които не са запознати с нюансите на работата на програмата Orbitum, може да има доста големи проблеми, когато променяте интерфейса на профила си в популярна социална мрежа до стандартна.