Докато приложението Yandex Disk е търсено сред някои потребители на интернет, други, напротив, не го смятат за необходимо. В интернет можете да срещнете много искания за това как да го премахнете. Самата процедура по отстраняване не изисква особени познания и не е особено трудна.

По-долу можете да намерите подробно ръководство за премахване от компютъра на самата програма и файловете, съхранени в нея.

1. Преди да започнете процедурата, трябва да прекъснете връзката с интернет към сървъра Yandex. Кликването върху иконата на приложението стартира менюто, където избираме елемента "Настройки" . Това ще доведе до панела с настройки.

Извикване на менюто за настройки на диска на Yandex

2. След това отворете раздела "Профил" и изключете компютъра от диска, като кликнете върху съответния бутон и потвърдите избора си. След тези стъпки приложението ще бъде достъпно за изтриване.

Изключване на компютъра от Yandex Disk

3. Извикайте отново менюто и натиснете "Изход" .

Излезте от приложението Yandex Disk

4. След това отворете менюто " Старт " , " Контролен панел" и намерете елемента "Програми и компоненти" .

Програми и компоненти в контролния панел

5. В списъка с инсталираните приложения трябва да намерите Yandex Disk и да го изберете, като кликнете върху него.
6. В панела, разположен над таблицата с приложения, кликнете върху "Изтриване" .

Деинсталиране на приложението Yandex Disk

Горната процедура не засяга папката на компютъра, която съдържа файловете, съхранявани на диска Yandex. Той трябва да бъде изтрит ръчно. За да намерите тази папка, отворете C (system) устройство, изберете "Users" , след това името на вашия акаунт и Yandex.Disk . След като изберете папката, кликнете върху "Изтриване" .

Премахване на папката Yandex Disk

Преди това все още се препоръчва да проверите съдържанието му - не разполагате с необходимите документи, снимки, видеоклипове и т.н.? Ако е необходимо, можете да запазите определени файлове, като ги поставите в друга секция. (Ако е желателно те да останат на компютъра след преинсталиране на операционната система, системата не трябва да бъде избрана.)

В допълнение към горния метод за деинсталиране на програми, можете да използвате и специални приложения от трети страни, които имат значителна сума.

Можете да изтриете файлове от хранилището за облаци на Yandex на страницата на услугата в профила си. Не е необходимо да изтривате профила в Yandex.

Ако необходимостта от приложението Yandex Disk е изчезнала, този метод ще го премахне надеждно от компютъра.