Първоначално компанията Avast отмени задължителната регистрация за потребителите на антивирусната програма Avast Free Antivirus 2016, както беше практикувано в предишни версии на програмата. Но не толкова отдавна задължителната регистрация отново беше възстановена. Сега, за да използвате антивирусите еднократно в годината, потребителите трябва да преминат тази процедура. Нека да разберем как да удължим регистрацията на Avast за една година по различни начини.

Подновяване на регистрацията чрез интерфейса на програмата

Най-лесният и удобен начин за разширяване на регистрацията на Avast е да извършите тази процедура директно през интерфейса на приложението.

Отворете главния антивирусен прозорец и отворете програмните настройки, като кликнете върху иконата под формата на зъбно колело, разположено в горния ляв ъгъл.

Преминаване към настройките на Avast

В прозореца за настройки, който се отваря, изберете елемента "Регистриране".

Отидете в регистрационната секция на Avast

Както виждате, програмата показва, че не е регистрирана. За да коригирате това, кликнете върху бутона Регистриране.

Превключете към регистрацията на Avast

В отворения прозорец се предлага избор: да направите безплатна регистрация или да платите пари, да отидете на версия с интегрирана защита, включително инсталирането на защитна стена, защитата по електронната поща и много други. Тъй като се стремим да извършим безплатно подновяване на регистрацията, ние избираме основна защита.

Избор на основна защита в Avast

След това въведете адреса на всяка електронна кутия и кликнете върху бутона "Регистриране". Не е необходимо да потвърждавате регистрацията по имейл. Освен това няколко антивирусни програми могат да бъдат регистрирани в една и съща кутия на различни компютри.

Регистрация на пощенския адрес в Avast

Това завършва процедурата за подновяване на регистрацията на Avast Antivirus. Трябва да се повтори за една година. В прозореца на приложението можем да наблюдаваме броя на дните, останали преди края на периода на регистрация.

Регистрацията в Avast е пълна

Регистрация през сайта

Ако по някаква причина не можете да регистрирате антивирус чрез интерфейса на програмата, например, ако няма компютър, можете да го направите от друго устройство на официалния сайт на приложението.

Отваряме антивируса на Avast и отиваме в регистрационната част, както при стандартния метод. След това кликнете върху надписа "Регистрация без връзка с интернет".

Преминаване към регистрация на Avast без връзка с интернет

След това кликнете върху надписа "Регистрационен формуляр". Ако се регистрирате на друг компютър, просто пренаписвайте адреса на преходната страница и ръчно я чуквайте в адресната лента на браузъра.

Прехвърлете в регистрационната форма на Avast

След това се отваря браузърът по подразбиране, който ще ви пренасочи към страницата за регистрация, намираща се на официалния уебсайт на Avast.

Avast страница за регистрация

Тук трябва да въведете не само адреса на електронната поща, както при регистрацията чрез антивирусния интерфейс, но и вашето име и фамилия, както и страната на пребиваване. Вярно е, че тези данни, разбира се, никой няма да бъде проверен. Освен това се предлага да се отговори на редица въпроси, но това не е необходимо. Само полетата отбелязани със звездичка са задължителни. След като въведете всички данни, кликнете върху бутона "Регистрирайте се безплатно".

Регистрирайте се чрез уеб интерфейс

След това, в полето, посочено в регистрационната форма, в рамките на 30 минути и често много по-рано, трябва да дойде писмо с регистрационен код. Ако съобщението не пристигне за дълго време, проверете папката "Спам" на вашия имейл акаунт.

След това се върнете в прозореца на антивирусната програма на Avast и кликнете върху съобщението "Въведете лицензионния код".

Преход към въвеждането на кода на родословието в Avast

След това въведете кода за активиране, получен по пощата. Най-лесният начин да направите това е чрез копиране. Кликнете върху бутона "OK".

Въвеждане на кода за активиране в програмата Avast

Регистрацията е завършена.

Подновяване на регистрацията преди изтичане на срока й

Има случаи, когато е необходимо да подновите регистрацията, дори преди изтичането на срока на валидност. Например, ако трябва да оставите за дълго време, за което регистрационният срок на приложението ще приключи, но компютърът ще бъде използван от друго лице. В този случай трябва да приложите процедурата пълно отстраняване на антивирусния Avast , След това инсталирайте отново програмата на компютъра и се регистрирайте по някой от описаните по-горе начини.

Както можете да видите, не е проблем да направите подновяването на регистрацията на програмата Avast. Това е доста лесен и разбираем процес. Ако имате връзка с интернет, това ще отнеме не повече от няколко минути. Същността на регистрацията е да въведете своя електронен адрес в специален формуляр.