Популярната социална мрежа VKontakte е изпълнена с разнообразно съдържание. Публичните страници и групи популяризират тонове забавно съдържание, смесено с реклама, като напише десетки милиони показвания на ден. Но какво ще стане, ако сте видели публично ужасно когнитивен или интересен пост, но приятелите ви просто не го виждаха още?

По-конкретно за разпространението на информация, компютърът е създал система от репортажи - с няколко кликвания всеки потребител може да споделя всеки запис със своите приятели и абонати, като ги публикува на стената, в личната си група или като ги изпраща директно на лични съобщения до избрания човек. В същото време оригиналът на текста, снимките, видеоклиповете и музиката в записа се записват, източникът на публикацията е посочен.

Как да направите репорт запис, видео, аудио записи или снимки

Можете да споделяте почти всяко съдържание отвсякъде, с изключение на затворените групи. Ако изпратите запис на приятел, който не е абонат на тази частна група, вместо да го запишете, той ще получи известие за недостатъчни права за достъп. Не е нужно да използвате специални програми, просто трябва да сте оторизирани на сайта vk.com ,

Как да споделяте публикация от стена

 1. За да споделите запис от стената на група, публична или приятелка, трябва да натиснете специалната икона под самата публикация. Прилича на малък бухал и е до бутона "Харесва ми" . Трябва веднъж да кликнете върху тази икона.
 2. Button Repost под рекорда на стената на групата VKontakte

 3. След като кликнете, ще се отвори малък прозорец, който ще отвори достъпа до функцията за репо. Можете да изпратите записа на три получателя:
  • приятели и абонати - този материал ще бъде публикуван на стената на вашата страница. Със съответните настройки тези приятели и абонати на repost също ще видят в новините;
  • абонатите на общността - вписването ще се появи на стената на обществеността или групата, в която сте администратор или имате достатъчно права да публикувате на стената;
  • изпратете лично съобщение - в падащия списък ще се покажат потребителите, които са във вашите приятели. Ако имате диалог със себе си , след като въведете името си в лентата за търсене, тази публикация може да бъде запазена в самия диалогов прозорец.

  Интерфейс на прозореца Repost VKontakte

  За да изпратите записа, можете да прикачите собствено текстово съобщение, както и да прикачите картина, аудио, видео или документ.

  Вторият раздел в прозореца ви позволява да споделите записа, като го експортирате като:

  • директна връзка към записа;
  • Репортажи в Twitter или Facebook
  • банер на сайта си (чрез вграждане на специален код)

  Експортиране на VKontakte на ресурси на трети страни

Споделете аудиото си

Ако не искате да изпратите цялата публикация с селекция от музика и снимки, можете да изпратите един аудио запис. За това имате нужда от:

 1. Започнете да я изпълнявате, като кликнете върху съответната икона до името на записа. Ако не искате да слушате напълно аудиозаписа, можете веднага да го спрете.
 2. Възпроизвеждане на музика от VKontakte

 3. В заглавието на сайта в средата трябва да кликнете веднъж върху заглавието на пистата, която току-що стартирахме.
 4. Отваряне на плейъра VKontakte от всяка страница

 5. След като кликнете, ще се появи голям прозорец, в който ще видите списък с аудио записи от този и други публикации и вече познатата функционалност на плейъра. В горната дясна част можете да видите описаната по-рано икона - малък рог, който трябва да натиснете веднъж.
 6. Repost аудио запис VKontakte използва функционалността на стандартен плейър

 7. В малка падаща кутия можете незабавно да започнете да излъчвате тази песен до състоянието на страницата си и администрираните групи, като просто отметнете квадратчето до имената.

  Изборът на място за излъчване на излъчващ се VKontakte

  Следва да се отбележи, че след избраните квадратчета за отметка на вашата страница или в избрани групи, винаги в състоянието ще се показва всяка музика, която слушате. За да изключите способността на другите да виждат възпроизвежданите песни, трябва само да премахнете отметката от предварително избраните елементи.

 8. Ако натиснете бутона "Изпрати на приятел" в горната падаща кутия, ще видим репо-прозорец, много подобен на този, който се появява при изпращане на запис от стената. Разликата е, че не можете да прикачите снимка или документ към съобщение, нито да експортирате аудио запис в ресурс на трета страна.
 9. Как да споделяте картина

  За да покажете на някого конкретна снимка, трябва да я отворите и веднага под нея кликнете върху бутона за споделяне. След това трябва да изберете получателя. Потребителят ще получи тази снимка в лични съобщения и ще бъде публикуван на стената на вашата страница или на обществеността.

  Бутон за изпращане на снимка на даден потребител или публикуване на снимка на страница на VK

  Споделете видеоклипа си

  Подобно на снимката - първо трябва да отворите видеоклипа, като кликнете върху името (непосредствено под предварителен преглед), след което в отворения прозорец кликнете върху бутона Споделяне (той е под видеозаписа).

  Можете да споделяте с приятели и абонати почти всяко съдържание, като го изпращате на лични съобщения или чрез публикуване на стената на вашата лична страница или на администрирана публика. Също така, ако имате диалог със себе си, можете да запазите запис, картина, музика или видео. Единственото нещо, което може да ограничи получателя при преглеждането на изпратеното съдържание, е липсата на необходимите права за достъп.