Работейки в браузъра Mozilla Firefox, потребителите създават няколко раздела, като превключват между тях. Когато приключите работата с браузъра, потребителят го затваря, но следващия път, когато го стартирате, може да се наложи да отворите всички табове, с които последната работа е била извършена, т.е. възстановете предишната сесия.

Ако в началото на браузъра се сблъскате с факта, че раздели, отворени по време на работа с последната сесия, не се показват, тогава, ако е необходимо, сесията може да бъде възстановена. В този случай браузърът предлага два начина.

Как да възстановите сесия в Mozilla Firefox?

Метод 1: използване на началната страница

Този метод е подходящ за вас, ако в началото на браузъра има недефинирана начална страница и началната страница на Firefox.

За да направите това, просто трябва да стартирате браузъра, за да се покаже началната страница на Mozilla Firefox. В долната дясна част на прозореца кликнете върху бутона "Възстановяване на предишната сесия" .

Как да възстановите предишна сесия на Firefox

Щом кликнете върху този бутон, всички раздели, отворени в браузъра, за последен път ще бъдат възстановени успешно.

Метод 2: чрез менюто на браузъра

Ако в началото на браузъра нямате начална страница, а предварително зададен сайт, тогава няма да можете да възстановите предишната сесия по първия начин, което означава, че този метод е идеален за вас.

За да направите това, щракнете върху бутона в менюто Уеб браузър в горния десен ъгъл, след което щракнете върху бутона Log в изскачащия прозорец.

Как да възстановите предишна сесия на Firefox

На екрана ще се отвори допълнително меню, в което ще трябва да изберете елемента "Възстановяване на предишната сесия" .

Как да възстановите предишна сесия на Firefox

И за в бъдеще ...

Ако трябва да възстановите предишната сесия всеки път, когато стартирате Firefox, в този случай е рационално автоматично да възстановите всички раздели, отворени с браузъра, когато го стартирате отново. За да направите това, кликнете върху бутона за меню на уеб браузъра в горния десен ъгъл, след което отидете в секцията "Настройки" .

Как да възстановите предишна сесия на Firefox

В горната част на прозореца за настройки, близо до елемента "Когато започнете да отваряте" задайте опцията "Показване на последните отворени прозорци и раздели" .

Как да възстановите предишна сесия на Firefox

Надяваме се, че тези препоръки са полезни за вас.