Известният автомобилен симулатор Truckers 2 е издаден през 2001 година. Играта веднага спечели сърцата на много геймъри и спечели голяма фен база. В продължение на седемнадесет години много се е променило, включително операционните системи, инсталирани на компютрите. За съжаление, Truckers 2 работи правилно само с Windows XP и версии по-долу, но има начини да го стартирате на Windows 7. Това е, което ще бъде посветено на днешната ни статия.

Стартирайте играта Truckers 2 на Windows 7

За нормална работа на остаряло приложение на нова ОС е необходимо да се променят някои системни настройки и да се зададат определени параметри на играта. Това се прави доста лесно, просто трябва да следвате инструкциите по-долу и за да не се объркате, ние го разбихме на етапи.

Стъпка 1: Променете количеството консумирани ресурси

Ако ръчно намалите лентата на ресурсите, консумирани от системата, това ще помогне на Truckers 2 да работят на вашия компютър. Преди да извършите тази настройка, си струва да обмислите, че промените ще засегнат всички други процеси, което ще доведе до намаляване на производителността или невъзможност да се изпълняват отделни програми. След като приключите играта, препоръчваме ви да зададете стандартните стартиращи стойности. Тази процедура се извършва с помощта на вградената помощна програма.

 1. Задръжте клавиша Win + R, за да стартирате прозореца Run. Въведете msconfig.exe в полето и след това кликнете върху „OK“ .
 2. Изпълнете системните настройки в Windows 7

 3. Отворете раздела "Изтегляне" , където трябва да изберете бутона "Разширени опции" .
 4. Разширени опции за стартиране в Windows 7

 5. Поставете отметка в квадратчето „Брой процесори“ и задайте стойността на 2 . Направете същото с „Максимална памет“ , задайте 2048 и излезте от това меню.
 6. Задаване на потребление на ресурси в Windows 7

 7. Приложете промените и рестартирайте компютъра.
 8. Прилагане на промени в потреблението на ресурси в Windows 7

Сега операционната система работи с необходимите параметри, можете спокойно да преминете към следващия етап.

Стъпка 2: Създайте BAT файл

BAT файлът е набор от последователни команди, въведени от потребител или система. Ще трябва да създадете такъв скрипт, така че приложението да се стартира правилно. Когато започне, той ще излезе от Explorer и когато симулаторът бъде изключен, състоянието ще се върне към предишното.

 1. Отворете главната папка с играта, щракнете с десния бутон върху празното пространство и създайте текстов документ.
 2. Създайте нов текстов файл в Windows 7

 3. Поставете следния скрипт в него.
 4. taskkill /f /IM explorer.exe

  king.exe

  start c: Windowsexplorer.exe

  Въведете скрипта в текстов файл на Windows 7

 5. Чрез изскачащото меню "Файл" намерете бутона "Запази като" .
 6. Запазване на текстов файл в Windows 7

 7. Назовете файла Game.bat , където Game е името на изпълним файл за стартиране на играта, който се съхранява в главната папка. Полето “File Type” трябва да бъде зададено на “All files” , както е показано на снимката по-долу. Запазете документа в същата директория.
 8. Изберете името на файла за запазване в Windows 7

Всички по-нататъшни стартирания на Truckers 2 се правят само чрез създаденото Game.bat , само по този начин ще се активира скрипта.

Стъпка 3: Промяна на настройките на играта

Можете да промените графичните настройки на дадено приложение, без първо да го стартирате чрез специален конфигурационен файл. Тази процедура трябва да направите по-нататък.

 1. В корена на папката на симулатора намерете TRUCK.INI и го отворете през Notepad.
 2. Отворете конфигурационния файл на оператори на камиони 2 OS Windows 7

 3. На екрана по-долу са маркирани интересуващите линии. Сравнете техните ценности с вашите и променете тези, които са различни.
 4. xres=800
  yres=600
  fullscreen=off
  cres=1
  d3d=off
  sound=on
  joystick=on
  bordin=on
  numdev=1

  Проверка на настройките на графиката Truckers 2 Windows 7

 5. Запазете промените, като кликнете върху съответния бутон.
 6. Запазете промените в графиките на Windows 7

Сега графичните опции са настроени да работят нормално в Windows 7, последната последна стъпка остава.

Стъпка 4: Включете режим на съвместимост

Режимът на съвместимост помага за отваряне на програми, използвайки определени команди за стари версии на Windows OS, което им позволява да работят правилно. Активира се чрез свойствата на изпълнимия файл:

 1. Намерете папката Game.exe в корена, надясно- кликнете върху нея и изберете "Свойства".
 2. Преглед на свойствата на изпълнимия файл на Windows 7

 3. Преминете към раздела за съвместимост .
 4. Отворете раздела Съвместимост на Windows 7

 5. Поставете маркер до „Стартирайте програмата в режим на съвместимост за“ и в изскачащото меню изберете „Windows XP (Service Pack 2)“ . Преди да излезете, кликнете върху „Приложи“ .
 6. Активиране на режима за съвместимост в Windows 7

Това завършва процеса на поставяне на Truckers 2 под Windows 7, можете безопасно да стартирате симулатора през Game.bat, създаден по-рано. Надяваме се, че инструкциите по-горе помогнаха да се справим със задачата, а проблемът с началото на приложението беше решен.