Не можете да намерите в интернет човек, който не е чувал за QR кодове поне до ръба на ухото. С нарастването на популярността на мрежата през последните десетилетия потребителите бяха задължени да прехвърлят данни помежду си по различни начини. QR-кодовете са само "посланик" на информацията, която потребителят шифрова там. Но въпросът е в другия - как да декодирате такива кодове и да получите това, което е в тях?

Онлайн услуги за сканиране на QR кодове

Ако преди потребителят трябваше да търси специални приложения, които да помогнат за декриптирането на QR кода, то сега не е необходимо нищо освен наличието на интернет връзка. По-долу ще разгледаме 3 начина за сканиране и декодиране на QR кодовете онлайн.

Метод 1: IMGonline

Този сайт е един голям източник, който има всичко за взаимодействие с изображения: обработка, преоразмеряване и т.н. И, разбира се, има обратен процесор с QR кодове, които ни интересуват, което ни позволява да променим изображението за разпознаване, както пожелаем.

Отидете на IMGonline

За да сканирате интересно изображение, изпълнете следните стъпки:

 1. Кликнете върху бутона "Избор на файл", за да изтеглите изображението с QR кода, който искате да декриптирате.
 2. Избор на файл в IMGonline.org.ua

 3. След това изберете вида код, необходим за сканиране на вашия QR код.
  Избиране на файл за сканиране на IMGonline.org.ua

  Използвайте допълнителни функции, като например изрязване на изображение, ако QR кодът е твърде малък на снимката. Възможно е сайтът да не разпознае излюпването на кода или да преброи други елементи от изображението с удар от QR код.

 4. Допълнителни функции за сканиране на IMGonline.org.ua

 5. Потвърдете сканирането, като кликнете върху бутона "OK" и сайтът автоматично ще започне обработката на изображението.
 6. Потвърждаване на сканирането на IMGonline.org.ua

 7. Резултатът ще се отвори на нова страница и ще покаже какво е кодирано в QR кода.
 8. Прозорецът за резултатите на IMGonline.org.ua

Метод 2: Декодирайте го!

За разлика от предишния сайт, това напълно се основава на това, което помага на потребителите в мрежата да декриптират огромно количество типове данни от ASCII символи до MD5 файлове. Той има сравнително минимален дизайн, което го прави възможно да се използва от мобилни устройства, но няма други функции, които да помогнат за декодирането на QR кодовете.

Отидете на Decode it!

За да декодирате QR кода на този сайт, ще трябва да направите следното:

 1. Кликнете върху бутона "Избор на файл" и посочете на компютъра или устройството с ръчно изображение изображение с QR код.
 2. Избиране на файл за сканиране на decodeit.ru

 3. Кликнете върху бутона "Изпращане" вдясно от панела, за да изпратите заявка за сканиране и декодиране на изображението.
 4. Потвърждаване на сканирането на decodeit.ru

 5. Прегледайте резултата, който се появи под нашия панел за работа с изображения.
 6. Резултат на decodeit.ru

Метод 3: Foxtools

Онлайн услугата Foxtools е много подобна на предишния сайт по отношение на броя функции и функции, но има и предимствата си. Например, този ресурс ви позволява да четете QR кодове от линк към изображения и затова няма смисъл да ги запазвате на вашия компютър, което е много удобно.

Отидете в Foxtools

За да прочетете QR кода в тази онлайн услуга, трябва да направите следното:

  За да сканирате QR кода, трябва да изберете режим "Четене на QR код" , защото по подразбиране е избран друг режим на работа. След това можете да започнете работа с QR-код.

  Превод на четящото състояние на foxtools.ru

 1. За да дешифрирате и прочетете QR кода, изберете файла на компютъра си, като кликнете върху бутона "Избор на файл" или поставете връзката към изображението във формуляра по-долу.
 2. Изберете файл или линк към Foxtools.ru

 3. За да сканирате изображение, кликнете върху бутона "Изпращане" под основния панел.
 4. Изпращане на QR код на Foxtools.ru

 5. Можете да видите резултата от прочитането по-долу, където ще се отвори нов формуляр.
 6. Резултат от Foxtools.com

 7. Ако трябва да изтеглите повече от един файл, кликнете върху бутона "Изчистване на формуляра" . Той ще изтрие всички връзки и файлове, които сте използвали, и ще ви позволи да изтеглите нови.
 8. Почистване на формуляра на Foxtools.ru

Горните онлайн услуги имат редица положителни характеристики, но те също имат недостатъци. Всеки от начините е добър по свой начин, но те едва ли могат да се допълват един друг, само ако използвате уеб сайтове от различни устройства и за различни цели.