Все повече и повече хора се присъединяват към социална мрежа като Instagram, регистрирайки нови сметки. В процеса на работа потребителят може да има много въпроси, свързани с използването на приложението. По-конкретно, по-долу ще разгледаме дали е възможно да разберете кой отиде на страницата на потребителския профил.

Почти всеки потребител на Instagram може от време на време да има желание да види списъка на посетителите на страницата. Веднага трябва да поставите всички точки върху "i": Instagram не предоставя инструмент, който ви позволява да видите списъка с посетителите на страницата. Освен това, нито едно приложение, което твърди, че има такава функция, не може да ви предостави тази информация.

Но все пак има малък трик, с който можете да разберете кой отиде на страницата на вашия профил.

Вижте списъка с гости в Instagram

Преди по-малко от година, при следващата актуализация на приложенията, потребителите получиха нова функция - "Истории". Този инструмент ви позволява да добавяте моменти, които се случват през деня, които ще бъдат напълно премахнати след 24 часа от датата на публикуване.

Сред характеристиките на историята е да се подчертае възможността да се знае кой от потребителите я е гледал. Ако човек посещава страницата ви и вижда налична история, тогава е най-вероятно да я пусне на възпроизвеждане, а вие, на свой ред, може по-късно да разберете.

 1. На първо място, ако искате историята да се разглежда не само от потребителите, които сте се абонирали за вас, трябва да проверите дали профилът ви е отворен. За да направите това, отворете раздела "Профили" и кликнете в горния десен ъгъл на иконата на зъбно колело (за iPhone) или върху иконата с елипсис (за Android), за да отворите настройките.
 2. Отворете настройките на Instagram

 3. В секцията "Профил" проверете активността на елемента "Затворена сметка" . Ако е необходимо, деактивирайте го.
 4. Отваряне на профил в Instagram

 5. Сега трябва да създадете история, като добавите снимка или кратък видеоклип.
 6. Прочетете още: Как да създадете история в Instagram

 7. След като приключите с публикуването на историята, трябва просто да изчакате да бъде прегледана от потребителите. За да разберете кой вече е разгледал историята, стартирайте го, като кликнете върху аватара си от раздела "Новини" или от потребителския си профил.
 8. История на преглежданията в Instagram

 9. В долния ляв ъгъл (за iOS) или по-долу в средата (за Android) ще видите число, показващо броя на потребителите, които вече са гледали този фрагмент Stories. Кликнете върху него.
 10. Брой показвания на историята в Instagram

 11. Екранът в горната част на прозореца ще покаже отделни фрагменти от историята - всеки от тях може да има различен брой изгледи. Преминаването между тези фрагменти ще видите кой точно от потребителите е успял да ги види.

Кой гледа историята в Instagram

Няма друг начин да опознаете гостите в Instagram за текущия ден. Ето защо, ако преди това сте се страхували да бъдете заловени при посещение на определена страница - бъдете спокойни, потребителят не знае за него, само ако не погледнете историята му.