Не е изненадващо, че всеки потребител иска да затвори достъпа до информация, съхранявана на компютъра, от любопитни очи. Особено, ако компютърът е заобиколен от голям брой хора (например на работното място или в хостела). Също така паролата е необходима на лаптопите, за да не допуснете вашите "тайни" снимки и документи да влязат в неподходящи ръце, докато ги крадат или губят. По принцип паролата на компютъра никога няма да бъде излишна.

Как да зададете парола за компютър в Windows 8

Често въпросът за потребителите - как да защитите компютъра си с парола, за да изключите достъпа до него от трети страни. В Windows 8 в допълнение към стандартната парола за текст може да се използва и графична парола или ПИН код, който улеснява въвеждането на устройства с докосване, но не е по-сигурен начин за влизане.

 1. Първо, отворете "Настройки на компютъра" . Можете да намерите това приложение чрез търсене, в Старт в стандартните приложения на Windows или като използвате изскачащата странична лента на Charms.

  Windows 8 приложения

 2. Сега трябва да отидете в раздела "Сметки" .

  Windows PC Настройки 8

 3. След това отворете раздела "Настройки за въвеждане " и кликнете върху "Добавяне" в елемента "Парола" .

  Windows 8 сметки

 4. Отваря се прозорец, в който трябва да въведете нова парола и да я повторите. Препоръчваме ви да отхвърлите всички стандартни комбинации, като qwerty или 12345, и не запишете датата на раждане или име. Помислете за нещо оригинално и надеждно. Също така напишете намек, който ще ви помогне да си спомните паролата, в случай че я забравите. Щракнете върху Напред и след това върху Готово .

  Нова парола за Windows 8

Влизане с профил в Microsoft

Windows 8 ви позволява да конвертирате локален потребителски акаунт в акаунт на Microsoft по всяко време. В случай на такава реализация, можете да влезете в системата, като използвате паролата от профила. В допълнение, ще бъде модерно да се използват някои от предимствата, като автоматична синхронизация и ключови приложения на Windows 8.

 1. Първото нещо, което трябва да направите, е да отворите "Настройки на компютъра" .

  Windows 8 приложения

 2. Сега отидете в раздела "Профили" .

  Windows PC Настройки 8

 3. Следващата стъпка е да кликнете върху раздела "Вашият профил" и да кликнете върху иконата "Свързване с профил в Microsoft" .

  Добавяне на профил в Windows 8

 4. В прозореца, който се отваря, трябва да запишете вашият имейл адрес, телефонен номер или Skype потребителско име и да въведете парола.

  Оторизиране на Windows 8

 5. Моля, обърнете внимание!
  Можете също така да създадете нов акаунт на Microsoft, който ще бъде свързан с вашия телефонен номер и имейл.

  Създайте нов профил в Windows 8

 6. Може да се наложи да потвърдите, че профилът е свързан. Телефонът ви ще получи SMS с уникален код, който ще трябва да въведете в съответното поле.

  Windows 8 Потвърдете връзката с профила

 7. Готово! Сега всеки път, когато стартирате системата, ще трябва да влезете с паролата си в профила си в Microsoft.

  Превключване на профила в Windows 8

Това е толкова лесно да защитите компютъра си и личните си данни от любопитни очи. Сега всеки път, когато влезете, ще трябва да въведете паролата си. Въпреки това, ние отбелязваме, че този метод на защита не може 100% да предпази компютъра от нежелано използване.