Неопитният потребител на персонален компютър често се сблъсква с проблема, че неговият принтер отпечатва неправилно или отказва да го направи. Всеки от тези случаи трябва да се разглежда отделно, тъй като настройването на устройството е едно, но поправянето е друго. Затова първо се опитайте да конфигурирате принтера.

Настройване на принтер от Canon

Статията ще обсъжда популярни принтери от марката Canon. Широкото разпространение на този модел доведе до факта, че заявките за търсене са просто затрупани с въпроси за това как да се настрои техниката, така че да работи перфектно. За това има огромен брой комунални услуги, сред които официални. Това е за тях и си заслужава да говорите.

Етап 1: Инсталиране на принтера

Невъзможно е да не споменаваме такъв важен момент като инсталирането на принтер, защото за много хора "настройването" е точно първото стартиране, свързването на необходимите кабели и инсталирането на драйвер. Всичко това трябва да се каже по-подробно.

  1. За начало, принтерът е инсталиран на мястото, където потребителят е най-удобен да взаимодейства с него. Такава платформа трябва да се намира близо до компютъра, тъй като връзката се извършва най-често чрез USB кабел.
  2. След това USB кабелът свързва квадратния съединител към принтера и обичайния - към компютъра. Остава само да свържете устройството към контакта. Няма кабели, кабели няма да бъдат повече.

    USB кабел за принтер Canon

  3. След това трябва да инсталирате драйвера. Най-често се разпространява на компактдиск или на официалния уебсайт на разработчика. Ако е налице първата опция, просто инсталирайте необходимия софтуер от физически носител. В противен случай отидете на ресурса на производителя и намерете софтуера на него.

    Поддръжка на принтер Canon

  4. Единственото нещо, от което трябва да обърнете внимание при инсталирането на софтуер, различен от модела на принтера, е дълбочината на битовете и версията на операционната система.
  5. Остава само да влезете в "Устройства и принтери" през "Старт" , намерете принтера и го изберете като "Устройство по подразбиране" . За да направите това, щракнете с десния бутон върху иконата с желаното име и изберете подходящия елемент. След това всички документи, изпратени за печат, ще бъдат изпратени на това устройство.

Стандартна настройка на принтера на Canon

Описанието на първоначалната настройка на принтера може да бъде завършено.

Етап 2: Настройки на принтера

За да получите документи, които отговарят на вашите изисквания за качество, не е достатъчно да купите скъп принтер. Трябва също така да конфигурирате настройките му. Тук трябва да обърнете внимание на елементи като "яркост" , "насищане" , "контраст" и т.н.

Подобни настройки се извършват чрез специална програма, която се разпространява на компактдиск или на уеб сайта на производителя, подобно на драйверите. Можете да го намерите по модела на принтера. Основното нещо е да изтеглите само официален софтуер, за да не навредите на техниката, като се намесвате в нейната работа.

Детайлна настройка на принтера на Canon

Но минималната настройка може да бъде направена непосредствено преди печат. Някои основни параметри се настройват и променят почти след всяко отпечатване. Особено, ако не е домашен принтер, а фото-студио.

Бърза настройка на принтер от Canon

В резултат на това можем да кажем, че създаването на принтер от Canon е съвсем проста. Важно е само да използвате официалния софтуер и да знаете къде се намират параметрите, които трябва да бъдат променени.