Ако имате профил в Yandex.Mail, трябва да разберете основните му настройки. По този начин можете да откриете всички функции на услугата и да работите с нея удобно.

Меню "Настройки"

Броят на основните възможни настройки на пощата включва малък брой елементи, които ви позволяват да изберете приятен дизайн и да конфигурирате сортирането на входящите съобщения.
За да отворите менюто за настройки, в горния десен ъгъл кликнете върху специалната икона.

Меню "Настройки" в Yandex поща

Информация за изпращача

В първия параграф, който се нарича "Лични данни, подпис портрет" , е възможно да се конфигурира информация за потребителя. Ако искате, можете да промените името. Също така в този момент трябва да зададете "Портрет" , който ще се показва до вашето име, както и подписа, който ще се показва по-долу при изпращане на съобщения. В секцията "Изпращане на букви от адреса" задайте име на пощенската кутия, от която ще се изпращат съобщенията.

Настройване на информация за подателя в Yandex поща

Правила за обработка на входяща поща

Във втория параграф можете да конфигурирате черно-бели списъци с адреси. Така че, посочвайки нежелан адресат в черния списък, можете напълно да се отървете от писмата му, тъй като те просто няма да дойдат. Чрез добавяне на получател към белия списък можете да се уверите, че съобщенията не се появяват случайно в папката Спам .

Правила за обработка на входящи съобщения в Yandex поща

Съберете съобщения от други полета

В третия параграф - "Събиране на поща" - можете да конфигурирате монтажа и пренасочването на съобщения от друга кутия към тази. Просто въведете своя имейл адрес и парола.

Настройване на събирането на букви в Yandex поща

Папки и етикети

В тази секция можете да създавате папки, различни от вече наличните. Така че, те ще получат писма с подходящите етикети. Освен това е възможно да се създадат допълнителни етикети за букви, в допълнение към вече съществуващите "важни" и "непрочетени" .

Настройване на папки и етикети в Yandex поща

безопасност

Една от най-важните настройки. В него можете да промените паролата от профила и да го правите за предпочитане най-малко на всеки три месеца, за да се гарантира сигурността на пощата.

  • В елемента "Потвърждение на телефонния номер" трябва да посочите своя номер, който, ако е необходимо, ще получи важни известия;
  • С помощта на "Дневник на посещенията" има възможност да се наблюдават устройствата, от които е направена влизането в пощенската кутия;
  • Елементът "Допълнителни адреси" Ви позволява да посочите съществуващите профили, които ще бъдат прикрепени към пощата.

Настройки за сигурност по пощата в Yandex

регистрация

Този раздел съдържа "Теми" . Ако желаете, можете да зададете хубаво изображение във фонов режим или напълно да промените външния вид на пощата, като го направите стилизирана.

Настройване на темата в Yandex

Свържете се с нас

Тази опция ви позволява да добавяте важни адреси в един списък и да ги групирате в групи.

Настройване на контакти в Yandex поща

работи

В този раздел можете да добавите важни случаи, които ще се показват в самата поща, така че рискът от нещо да забравите е минимален.

Настройване на списък със задачи в пощата Yandex

Други параметри

Последният елемент, който съдържа настройки за списъка с букви, интерфейса на пощата, функциите за изпращане и редактиране на съобщения. По подразбиране най-оптималните опции вече са инсталирани, но ако желаете, можете да изберете този, който ви подхожда лично.

Настройване на други параметри в пощата Yandex

Настройването на пощата Yandex е важна процедура, която не изисква никакви специални познания. Достатъчно е да направите това веднъж и по-нататъшното използване на профила ще бъде удобно.