Интересна особеност на Skype е възможността да показвате какво се случва на екрана на вашия компютър на вашия събеседник. Това може да се използва за различни цели - отдалечено разрешаване на проблеми с компютър, показващо някои интересни неща, които не могат да се разглеждат директно и т.н. За да научите как да активирате демонстрацията на екрана в Skype - прочетете нататък.


За да може дисплеят на екрана в Skype да бъде стабилен и с добро качество, е желателно да имате Интернет с скорост на предаване на данни от 10-15 Mbit / s или повече. Също така връзката ви трябва да е стабилна.

Как да се покаже екранът в Skype

Пуснете програмата.

Стартира Skype програма

Обадете се на събеседника си.

Бутон за повикване в Skype

Отворете менюто с опции. Бутонът за отваряне е знак плюс.

Бутон за отваряне на менюто в Skype

Изберете елемента, за да стартирате демонстрацията.

Бутон за стартиране на демонстрацията на екрана в Skype

Сега трябва да решите - искате да излъчите целия екран (работния плот) или само прозореца на конкретна програма или изследовател. Изборът се извършва с помощта на падащия списък в горната част на прозореца.

Настройте излъчването в Skype

След като сте решили областта за превод, кликнете върху бутона "Старт". Излъчването ще започне.

Стартира уеб канал на живо в Skype

Излъчваната зона е обозначена с червена граница. Можете да промените настройките по всяко време. Също така е достатъчно да кликнете върху иконата "плюс", както преди, и да изберете "Промяна на настройките за показване на екрана".

Променете настройките за показване на екрана в Skype

Излъчването може да гледа няколко души наведнъж. За да направите това, трябва да съберете конференцията, като хвърлите необходимите контакти в разговора с мишката.

За да спрете излъчването, натиснете същия бутон и изберете спиране на шоуто.

Прекратяване на превод на екрана в Skype

Сега знаете как да показвате работния плот в Skype на вашия събеседник.