Подписването на снимка или "стигма" се използва от майсторите на Photoshop, за да се защити тяхната работа от кражба и незаконно използване. Друга цел на подписа е да направи работата забележима.

Тази статия ще ви покаже как да създадете собствена марка и как да я запазите за бъдеща употреба. В края на урока ще се появи много удобен универсален инструмент за използване като воден знак и други видове подписи във вашия арсенал на фотошопа.

Създаване на надпис за снимка

Най-лесният и бърз начин да създадете стигма е да дефинирате четка от изображение или текст. По този начин ще използваме като най-приемливи.

Създаване на текст

 1. Създайте нов документ. Размерът на документа трябва да бъде такъв, че да побере марката с оригиналния размер. Ако възнамерявате да създадете голяма марка, документът ще бъде голям.

  Създайте нов документ за четката в Photoshop

 2. Създайте подпис от текста. За да направите това, изберете подходящия инструмент в левия панел.

  Инструмент за хоризонтален текст във Photoshop

 3. На горния панел конфигурирайте шрифта, неговия размер и цвят. Цветът обаче не е важен, основното е, че той ще бъде различен от цвета на фона, за удобство на работата.

  Регулиране на шрифта във Photoshop

 4. Пишем текста. В този случай това ще бъде името на нашия сайт.

  Създаване на надпис за стигмата в Photoshop

Определение на четката

Заглавието е готово, сега трябва да създадете четка. Защо четката? Защото с четка е по-лесно и по-бързо да се работи. Четки могат да бъдат дадени всеки цвят и размер, можете да прилагате всякакви стилове към него (задайте сянката, премахнете пълнежа), освен че този инструмент е винаги под ръка.

Урокът: Четка за инструменти в Photoshop

Така че, с предимствата на четката, ние разбрахме, ние продължаваме.

1. Отидете в менюто "Редактиране - дефиниране на четка" .

Елемент от менюто Определяне на четката в Photoshop

2. В диалоговия прозорец, който се показва, дайте името на новата четка и кликнете върху OK .

Името на новата четка в Photoshop

Това завършва създаването на четката. Нека да разгледаме примера за неговото използване.

Използване на четкови печати

Новата четка автоматично влиза в текущия набор четки.

Урокът: Работим с набор четки в Photoshop

Нова четка в комплекта в Photoshop

Приложете стигма на снимка. Отворете го във Photoshop, създайте нов слой за подписа и вземете новата ни четка. Размерът се избира по квадратни скоби на клавиатурата.

 1. Ние поставяме марка. В този случай няма значение какъв цвят ще бъде печатът, впоследствие ще редактираме цвета (напълно премахнат).

  Печат върху снимки в Photoshop

  За да подобрите контраста на подписа, можете да кликнете два пъти.

 2. За да направите отметка на вида на водния знак, намалете непрозрачността на пълнежа до нула. Това напълно премахва надписа от видимостта.

  Попълнете непрозрачността в Photoshop

 3. Обадете се на стиловете, кликнете два пъти върху слоя с подписа и задайте необходимите параметри на сенките ( Offset и Size ).

  Задаване на сянката на стигмата в Photoshop

Това е само един пример за използването на такава четка. Можете да експериментирате със стиловете си, за да постигнете желания резултат. Имате в ръцете си универсален инструмент с гъвкави настройки, не забравяйте да го използвате, той е много удобен.