Ако не сте единственият потребител на компютъра си, най-вероятно трябва да създадете няколко профила. Благодарение на това ще можете да споделяте лична информация и изобщо всякакви данни. Но как да превключвате между профили не е известно на всеки потребител, защото в Windows 8 тази процедура е леко променена, което води до това, че много хора са подведени. Нека разгледаме как да променим профила в тази версия на операционната система.

Как да превключите профила в Windows 8

Използването на един акаунт с няколко потребители може да е неудобство. За да избегнем това, Microsoft ни позволи да създадем няколко профила на компютъра и да ги превключваме по всяко време. В новите версии на Windows 8 и 8.1 беше променен процесът на преход от един акаунт към друг, така че повдигаме въпроса как да променим потребителя.

Метод 1: Чрез менюто "Старт"

 1. Кликнете върху иконата на Windows в долния ляв ъгъл и отидете в менюто "Старт" . Можете също така просто да натиснете клавишната комбинация Win + Shift .

  Windows 8 Старт

 2. След това в горния десен ъгъл намерете аватар на потребителя и кликнете върху него. В падащото меню ще видите списък на всички потребители, които използват компютъра. Изберете профила, който искате да използвате.

  Windows 8 Избиране на профил

Метод 2: Чрез екрана на системата

 1. Можете също така да промените профила, като натиснете известната комбинация Ctrl + Alt + Delete .

 2. По този начин ще изведете екрана на системата, от който можете да изберете желаното действие. Кликнете върху " Превключване на потребител".

  Windows 8 Промяна на потребителя

 3. Ще видите екран, който показва аватарите на всички потребители, регистрирани в системата. Намерете необходимия ви профил и кликнете върху него.

  Windows 8 Потребител селектор

Чрез тези лесни манипулации лесно можете да превключвате между профили. Разгледахме два начина, които ще ви позволят да преминете бързо към друг профил по всяко време. Разкажете за тези методи на приятели и познати, защото знанието никога не е излишно.