Една от важните функции на браузъра Google Chrome е функцията за синхронизиране, която ви позволява да имате достъп до всички запазени маркери, история на сърфиране, инсталирани добавки, пароли и т.н. От всяко устройство, на което е инсталиран Chrome, и сте влезли в профил в Google. По-долу ще говорим повече за синхронизирането на отметките в Google Chrome.

Синхронизирането на отметки е ефективен начин винаги да имате запаметени уеб страници на ръка. Например добавихте страница към отметките на вашия компютър. Когато се връщате вкъщи, можете отново да осъществите достъп до същата страница, но с мобилно устройство, защото тази маркер ще бъде незабавно синхронизирана с профила ви и ще бъде добавена към всичките ви устройства.

Как да синхронизирам отметките си с Google Chrome?

Синхронизирането на данни може да се извърши само ако имате регистриран акаунт в Google, в който ще се съхранява цялата информация на вашия браузър. Ако нямате профил в Google, регистрирайте го от тази връзка ,

След това, когато имате профил в Google, можете да започнете да използвате Google Chrome, за да настроите синхронизирането. Първо, трябва да влезете в профила в браузъра - трябва да кликнете върху иконата на потребителския профил в горния десен ъгъл, след което трябва да изберете бутона "Влизане в Chrome" в изскачащия прозорец.

Как да синхронизираме отметките в Google Chrome

На екрана се показва прозорец за разрешаване. За да започнете, ще трябва да въведете имейл адреса от профила в Google, след което да кликнете върху бутона "Напред" .

Как да синхронизираме отметките в Google Chrome

След това, разбира се, ще трябва да въведете паролата от пощенския акаунт и след това да кликнете върху бутона "Напред" .

Как да синхронизираме отметките в Google Chrome

След като влезете в профила си в Google, системата ще ви уведоми за началото на синхронизацията.

Как да синхронизираме отметките в Google Chrome

Всъщност ние сме почти на целта. По подразбиране браузърът синхронизира всички данни между устройствата. Ако искате да потвърдите това или да коригирате настройките за синхронизиране, кликнете върху бутона на менюто на Chrome в горния десен ъгъл и отидете в секцията "Настройки" .

Как да синхронизираме отметките в Google Chrome

В горната част на прозореца за настройки е блокът "Вход", в който трябва да кликнете върху бутона "Разширени настройки за синхронизиране" .

Как да синхронизираме отметките в Google Chrome

Както е отбелязано по-горе, по подразбиране браузърът синхронизира всички данни. Ако трябва да синхронизирате само маркери (и паролите, добавките, историята и друга информация трябва да бъдат пропуснати), в горната част на прозореца изберете опцията "Избор на обекти за синхронизиране" и след това премахнете отметката от елементите, ,

Как да синхронизираме отметките в Google Chrome

Това завършва настройката за синхронизиране. Като използвате вече описаните препоръки, ще трябва да активирате синхронизирането на други компютри (мобилни устройства), на които е инсталиран Google Chrome. Отсега нататък можете да сте сигурни, че всичките ви отметки са синхронизирани, което означава, че тези данни няма да бъдат загубени никъде.