Системата за надстройване в Steam е силно автоматизирана. Всеки път, когато Steam клиентът се стартира, той проверява за клиентските актуализации на сървъра на приложения. Ако има актуализации, те автоматично се инсталират. Същото важи и за игрите. С определена честота Парата проверява за актуализации за всички игри, които се намират във вашата библиотека.

Някои потребители се притесняват от автоматичната актуализация. Те биха искали да го направят само когато наистина е необходимо. Това важи и за онези, които използват интернет със скорост на байт-байтове и не искат да харчат трафик. Прочетете, за да разберете как можете да изключите автоматичните актуализации в Steam.


Веднага ще предупредим, че актуализирането на Steam на клиента не може да бъде прекъсната. Той ще бъде актуализиран във всеки случай. С игрите ситуацията е малко по-добра. Напълно изключване на актуализациите за игри в Steam не може, но можете да поставите настройка, която ще актуализира играта само в момента на нейното стартиране.

Как да деактивирате автоматичното обновяване на играта в Steam

За да може играта да се актуализира само когато я стартирате, трябва да промените настройките за актуализиране. За да направите това, отидете в библиотеката на игрите. Това става с помощта на горното меню. Изберете елемента "Библиотека".

Преход към библиотеката на Steam Games

След това трябва да кликнете с десния бутон върху играта, кои актуализации искате да деактивирате и изберете елемента "Свойства".

Отваряне на свойствата на играта на Steam

След това ще трябва да отидете в раздела "актуализация". Интересувате се от горната опция на този прозорец, който е отговорен за това как трябва да извършите автоматичното актуализиране на играта. Кликнете върху падащия списък, изберете "Актуализиране на тази игра само при стартиране".

Избиране на опция за актуализиране на играта в Steam

След това затворете този прозорец, като кликнете върху съответния бутон. Не можете напълно да деактивирате актуализациите за игри. Тази възможност беше представена по-рано, но разработчиците решиха да я премахнат.

Сега знаете как можете да изключите автоматичните актуализации на игри в Steam. Ако знаете за други начини за деактивиране на актуализации за игри или Steam клиент, пишете за тях в коментарите.