Завъртете PDF файла онлайн

Често, когато се работи с PDF документи, е необходимо да се върти всяка страница, тъй като по подразбиране тя има позиция, която е неудобна за запознаване. Повечето редактори на файлове от този формат ви позволяват да приложите тази операция без никакви проблеми. Но не всички потребители знаят, че за неговото изпълнение не е необходимо да инсталирате този софтуер на компютър, а по-скоро да използвате една от специализираните онлайн услуги.

Вижте също: Как да превърнете страницата в PDF

Процедура на обръщане

Има няколко уеб услуги, чиято функционалност ви позволява да завъртате страници на PDF документ онлайн. Редът на операциите в най-популярните от тях, ще разгледаме по-долу.

Метод 1: Smallpdf

Първо, нека разгледаме реда на операциите в услугата за работа с PDF файлове, който се нарича Smallpdf. Сред другите функции за обработка на обекти с това разширение, той също така осигурява функция за въртене на страници.

Онлайн услуга на Smallpdf

 1. Отидете на главната страница на услугата на връзката по-горе и изберете раздела "Завъртане на PDF" .
 2. Отидете на страницата за ротация на PDF в уебсайта на Smallpdf в браузъра Opera

 3. След като се преместите в посочения раздел, трябва да добавите файла, страницата, на която искате да завъртите. Това може да стане или чрез плъзгане на желания обект в запълнената с магента област, или чрез кликване върху елемента „Избор на файл“ , за да отидете в прозореца за избор.

  Отидете в прозореца за избор на PDF файл на уебсайта на Smallpdf в браузъра Opera

  Има възможности за добавяне на файлове от облачни услуги Dropbox и Google диск ,

 4. Допълнителни начини за добавяне на PDF файл към уебсайта на Smallpdf в браузъра Opera

 5. В прозореца, който се отваря, отидете в директорията на местоположението на желания PDF файл, изберете го и натиснете „Отвори“.
 6. Изберете PDF файл на уебсайта на Smallpdf в прозореца Open в браузъра Opera

 7. Избраният файл ще бъде изтеглен и визуализацията на страниците, които тя съдържа, ще бъде показана в браузъра. Директно за извършване на завой в желаната посока, изберете съответната икона, указваща завъртане надясно или наляво. Тези икони се показват след задържане на мишката над прегледа.

  Завъртете страницата с PDF файл на уебсайта на Smallpdf в браузъра Opera

  Ако искате да разширите страниците на целия документ, тогава трябва да кликнете съответно върху бутона „Ляво“ или „Надясно“ в полето „Rotate All“ .

 8. Включване на всички страници на PDF файл в Smallpdf уебсайт в браузъра Opera

 9. След завъртане в правилната посока, кликнете върху „Запазване на промените“ .
 10. Превключете към запазване на промените в PDF файл на уебсайта на Smallpdf в браузъра Opera

 11. След това можете да изтеглите получената версия на вашия компютър, като кликнете върху бутона "Запазване на файла" .
 12. Преминете към запазване на PDF файла на компютър на уебсайта на Smallpdf в браузъра Opera

 13. В прозореца, който се отваря, ще трябва да отидете в директорията, където планирате да съхраните окончателната версия. В полето "Име на файл" можете по желание да промените името на документа. По подразбиране той ще се състои от оригиналното име, към което се добавя краят "-turned" . След това натиснете “Save” и промененият обект ще бъде поставен в избраната директория.

Съхраняване на променения PDF файл на компютър на уебсайта на Smallpdf в прозореца Save As в браузъра Opera

Метод 2: PDF2GO

Следващият уеб ресурс за работа с PDF файлове, който предоставя възможност за завъртане на страниците на документ, се нарича PDF2GO. След това разглеждаме алгоритъма на работа в него.

PDF2GO онлайн услуга

 1. След като отворите главната страница на ресурса, кликнете върху връзката по-горе, за да отидете на раздела „Завъртане на страници на PDF файл“ .
 2. Отидете на страницата за ротация на PDF на уебсайта PDF2GO в браузъра Opera

 3. Освен това, както и в предишната услуга, можете да плъзнете файла в работното пространство на сайта или да кликнете върху бутона „Избор на файл“, за да отворите прозореца за избор на документ, разположен на диск, свързан с компютър.

  Отидете в прозореца за избор на PDF файл на уебсайта PDF2GO в браузъра Opera

  Но в PDF2GO има допълнителни опции за добавяне на файл:

  • Директна връзка към обект в интернет;
  • Избор на файл от Dropbox;
  • Изберете PDF от хранилището на Google Диск.
 4. Допълнителни начини за добавяне на PDF файл към уебсайта PDF2GO в браузъра Opera

 5. Ако използвате традиционната опция за добавяне на PDF от компютър, след като кликнете върху бутона "Избор на файл" , ще се отвори прозорец, в който трябва да отидете в указателя, съдържащ желания обект, да го изберете и да натиснете "Отвори" .
 6. Избиране на PDF файл на уебсайта PDF2GO в прозореца Open в браузъра Opera

 7. Всички страници на документа ще бъдат качени на сайта. Ако искате да завъртите определена от тях, ще трябва да кликнете върху иконата на съответната посока на въртене под предварителен преглед.

  Завъртете страницата с PDF файл на уебсайта PDF2GO в браузъра Opera

  Ако желаете да изпълните процедура на всички страници от PDF файла, щракнете върху иконата на съответната посока срещу надписа “Rotate” .

 8. Включване на всички страници на PDF файл на уебсайт PDF2GO в браузъра Opera

 9. След като извършите тези манипулации, кликнете върху „Запазване на промените“.
 10. Превключване към спестяване на промени в PDF файл на уебсайта PDF2GO в браузъра Opera

 11. След това, за да запишете променения файл в компютъра, трябва да кликнете върху бутона Изтегли .
 12. Превключете на запис на PDF файл на компютър на уебсайта PDF2GO в браузъра Opera

 13. Сега в прозореца, който се отваря, преместете в директорията, в която искате да съхраните получения PDF, променете името му, ако желаете, и кликнете върху бутона „Запиши“ . Документът ще бъде изпратен в избраната директория.

Съхраняване на променения PDF файл на компютър на сайта PDF2GO в прозореца Save As в браузъра Opera

Както можете да видите, онлайн услугите Smallpdf и PDF2GO са почти идентични с алгоритъма за ротация на PDF. Единствената съществена разлика е, че последната от тях допълнително дава възможност за добавяне на изходен код чрез посочване на директна връзка към обект в Интернет.