Функцията за заключване на ID на Apple се появи с презентацията на iOS7. Полезността на тази функция често е под въпрос, тъй като не са потребители на откраднати (изгубени) устройства, които я използват, а измамници, които подмамват потребителите просто да влизат в чужд Apple ID и след това да блокират дистанционно притурката.

Как да отключите от Apple ID

Незабавно трябва да се изясни, че заключването на устройството, извършено от Apple ID, не се извършва на самия уред, а на сървърите на Apple. От това може да се заключи, че нито едно мигане на устройството няма да позволи връщане на достъпа до него. Но все пак има начини, които да ви помогнат да отключите устройството си.

Метод 1: Свързване с Техническа поддръжка на Apple

Този метод трябва да се използва само ако устройството на Apple първоначално е принадлежало на вас, но не е намерено например на улицата в заключена форма. В този случай трябва да имате под ръка кутия от устройството, касова бележка, информация за идентификационния номер на Apple, който устройството е активирано, както и вашият документ за самоличност.

 1. Отидете от тази връзка на страницата за поддръжка на Apple и в блока "Apple Specialists" изберете елемента "Получаване на помощ" .
 2. Получаване на помощ с Apple ID

 3. След това трябва да изберете продукт или услуга, за които имате въпроси. В този случай имаме "идентификатор на Apple" .
 4. Свързване с поддръжката на Apple

 5. Отворете раздела "Блокиране на активирането и код за парола" .
 6. Избиране на секция за контакт с поддръжка на Apple

 7. В следващия прозорец ще трябва да изберете опцията "Talk with Apple support now" , ако искате да получите обаждане в рамките на две минути. В случай, че искате да се обадите на себе си в подкрепа на Apple в удобно за Вас време, изберете елемента "Повикване на поддръжка на Apple по-късно" .
 8. Обаждане на Apple Support

 9. В зависимост от избрания елемент, ще трябва да оставите информацията за връзка. В процеса на комуникация с услугата за поддръжка най-вероятно ще трябва да предоставите надеждна информация за вашето устройство. Ако данните са предоставени изцяло, блокът от устройството вероятно ще бъде премахнат.

Оставяне на информация за връзка за връзка с поддръжката на Apple

Метод 2: Свързване с лицето, което е блокирало устройството ви

Ако устройството ви е било блокирано от измамник, то той ще може да го отключи. В този случай съобщение с изискване за прехвърляне на определена сума на определена банкова карта или платежна система се показва с висока степен на вероятност на екрана на вашето устройство.

Недостатъкът на този метод е, че става въпрос за измамници. Плюс - можете да получите възможността отново да използвате отново устройството си.

Моля, имайте предвид, че ако устройството ви бъде откраднато и отдалечено блокирано, незабавно трябва да се свържете с екипа за поддръжка на Apple, както е описано в първия метод. Прилагайте този метод само като краен вариант, ако в Apple и в правоприлагащите органи не можете да помогнете.

Метод 3: Премахнете заключването, което Apple налага от съображения за сигурност

Ако устройството ви е блокирано от Apple, на екрана на устройството ви за ябълки се показва съобщението "Вашият идентификационен номер на Apple е блокирано от съображения за сигурност" .

Обикновено подобен проблем възниква, ако се опитате да упълномощите в профила си, в резултат на което неколкократно въведете неправилно паролата или сте дали неверни отговори на контролните въпроси.

В резултат на това Apple блокира достъпа до профила, за да се предпази от измами. Блокирането може да бъде оттеглено само ако потвърдите, че принадлежите към даден профил.

 1. Когато на екрана се появи съобщение "Вашият идентификационен номер на Apple е блокирано от съображения за сигурност" , просто кликнете върху бутона "Деблокиране на профила" по-долу.
 2. Ще бъдете помолени да изберете една от следните две опции: "Отблокиране с електронна поща" или "Отговор на контролните въпроси".
 3. Ако сте избрали потвърждението по имейл, вашият имейл адрес ще получи входящо съобщение с код за потвърждение, който трябва да въведете в устройството. Във втория случай ще ви бъдат дадени два произволни контролни въпроса, на които ще трябва да дадете правилни отговори.

След като проверката завърши с един от методите, блокът ще бъде премахнат успешно от профила ви.

Моля, имайте предвид, че ако защитната ключалка не е наложена по ваша вина, след промяна на достъпа до устройството, не забравяйте да промените паролата.

Прочетете още: Как да промените паролата от Apple ID

За съжаление няма други по-ефективни начини за достъп до заключеното устройство на Apple. Ако по-рано разработчиците говореха за определена възможност за отключване с помощта на специални инструменти (разбира се, Jailbreak трябваше да е направено преди това върху притурката), сега Apple затвори всички "дупки", които хипотетично предоставиха тази възможност.