За да не забравяме интересните страници, ние се абонираме за тях, за да проследим публикуването на нови снимки в нашата лента. В резултат на това всеки потребител на Instagram има списък с абонати, които следят дейността. В случай, че не искате даден потребител да бъде подписан от вас, можете със сигурност да се отпишете от него.

Много потребители, особено онези, които имат отворен профил, редовно се включват в списъка с абонати на нови потребители, с които те са най-малко непознати. И това е добре, когато новите абонати са непознати, но живеят хора, въпреки че ботове и рекламни профили най-често се абонират за отворени страници, които най-малко се интересуват от вашата дейност в социалната мрежа.

Отписване на потребител на Instagram

За съжаление, Instagram не предоставя отделен бутон, който би позволил премахването на този или този абонат. Но все пак има начин, който не е толкова очевиден.

 1. Преди всичко трябва да добавите абонат, който искате да отпишете, в черния списък, т.е. блокирайте. Процедурата за блокиране предполага, че потребителят вече няма да може да вижда профила ви, дори и да не е частно, и също автоматично да бъде отписан от вас.
 2. Блокиране на потребителя в Instagram

  За това как да добавите потребител към списъка с блокирани профили, вече е казано на нашия уебсайт.

  Прочетете още: Как да блокирате потребител в Instagram

 3. Можете да го оставите така, както е, или да можете да блокирате човека, като по този начин му позволите отново да прегледате страницата си. Но в същото време той няма да бъде абониран за профила ви, докато отново не желае да го направи.
 4. Деблокиране на потребителя в Instagram

  Как се извършва процедурата за премахване на потребител от заключването, също е разгледана по-рано на сайта.

  Прочетете още: Как да отключите потребител в Instagram

Следвайки тези препоръки, можете да премахнете всички ненужни абонати в Instagram.