Често потребителите срещат ситуация, при която Steam, по една или друга причина, не актуализира играта. Въпреки факта, че актуализацията трябва да се осъществи автоматично и потребителят не може да повлияе на този процес, ще разгледаме какво може да се направи, за да се актуализира играта.

Как да актуализирам играта в Steam?

Ако по някакъв начин сте спрели автоматично да актуализирате играта в Steam, най-вероятно сте някъде в настройките на клиента.

1. Щракнете с десния бутон на мишката върху играта, за която искате да инсталирате актуализацията. Изберете елемента "Свойства".

Характеристики на играта на Steam

2. В свойствата отидете в секцията за актуализиране и се уверете, че сте избрали да актуализирате автоматично игрите и да разрешите изтегляния на заден план.

Актуализации на Steam

3. Сега отидете на клиентските настройки, като изберете "Настройки" от падащото меню в горния ляв ъгъл.

Настройки за пара

4. В елемента "Изтегляния" задайте вашия регион, ако е различен. Ако регионът е настроен правилно, сменете го на случаен принцип, рестартирайте клиента, след това го върнете на желания, например Русия, и също така рестартирайте клиента.

Регион в Steam

Защо актуализацията спре да работи? Много потребители активно взаимодействат със същата платформа за търговия чрез клиент, а не като уеб браузър, гледат на живо, променят своя език на английски. и много повече, поради което някои от параметрите могат да се заблудят. В резултат на това има различни проблеми с Steam.

Надяваме се, че можем да ви помогнем и няма да имате повече проблеми!