iTunes е универсална програма, която се използва от потребителите като медиен плейър и инструмент за управление на устройство на Apple на компютър. По-специално, с тази програма можете да актуализирате софтуера на вашия iPhone, iPad или iPod.

Apple е известен с дългогодишната подкрепа на своите продукти. В това отношение изглежда, че дори най-старите устройства могат да получат текущи версии на iOS, които могат да бъдат инсталирани по всяко време чрез iTunes или "по въздух".

Как да актуализирам своя iPhone, iPad или iPod с iTunes?

Стартирайте iTunes и свържете вашето Apple устройство с компютъра си.

Обикновено, когато свържете устройството към компютъра, ако открие нов софтуер, iTunes ще покаже специален прозорец. Тук можете веднага щом изтеглите фърмуера, за да актуализирате по-късно устройството на Apple във всяко удобно време, без да се свързвате с мрежата, и веднага след като изтеглянето приключи, веднага започнете инсталацията.

Как да актуализирате iPhone с Atyuns на вашия компютър

Ако такъв прозорец не се покаже на екрана ви, отворете прозореца за управление на притурки, като кликнете върху иконата на устройството в горната част на iTunes.

Как да актуализирате iPhone с Atyuns на вашия компютър

В лявата част на прозореца отворете раздела "Общ преглед" . Това ще покаже текущата ви версия на устройството, както и бутона "Актуализиране" , на който трябва да кликнете.

Как да актуализирате iPhone с Atyuns на вашия компютър

Преди да започнете процедурата за актуализиране, препоръчваме да актуализирате резервното копие на устройството си. Вече обсъждахме това по-подробно в един от предходните ни статии.

Прочетете още: Как да архивирате своя iPhone, iPod или iPad

Моля, имайте предвид, че когато стартирате процедурата за актуализиране, не изключвайте устройството от компютъра. Можете да нарушите устройството.

Как да актуализирате iPhone, iPad или iPod "по въздуха"?

Ако е необходимо, можете да актуализирате устройството си без компютър, т.е. през Wi-Fi мрежа. Но преди да можете да започнете да актуализирате "по въздуха", трябва да наблюдавате няколко нюанса:

1. На устройството ви трябва да имате достатъчно свободна памет, за да изтеглите фърмуера. Като правило, за да имате достатъчно място, устройството трябва да е безплатно поне 1,5 GB.

2. Устройството трябва да е свързано към мрежата или нивото на зареждане трябва да е поне 60%. Това ограничение се прави, за да се гарантира, че устройството ви не се изключва неочаквано по време на процеса на надстройване. В противен случай могат да възникнат непоправими последици.

3. Уверете се, че устройството има стабилна интернет връзка. Устройството трябва да изтегли фърмуера, който тежи доста (обикновено около 1 GB). В този случай бъдете особено внимателни, ако сте потребител на интернет с ограничен трафик.

Сега, когато всичко е готово да бъде актуализирано "по въздуха", можете да започнете процедурата. За да направите това, отворете приложението "Настройки" на устройството си, отворете "Basic" и кликнете върху бутона "Софтуерна актуализация" .

Как да актуализирате iPhone с Atyuns на вашия компютър

Системата ще започне да проверява за актуализации. След като бъде открита последната налична актуализация за устройството ви, трябва да кликнете върху бутона "Изтегляне и инсталиране" .

Как да актуализирате iPhone с Atyuns на вашия компютър

Първо системата ще започне да изтегля фърмуера от сървърите на Apple, продължителността на която ще зависи от скоростта на вашата интернет връзка. След като изтеглянето завърши, ще бъдете подканени да изпълните процедурата за инсталиране.

За съжаление, тенденцията на Apple е, че колкото по-старите са устройствата, толкова по-бавно ще работи с новата версия на iOS. Тук потребителят има два начина: да запази производителността на устройството, но не и да получи нов дизайн, полезни функции и поддръжка за нови приложения или да актуализира на свой собствен риск, напълно да обновява устройството ви, но е възможно устройството да работи много по-бавно ,