На компютри с операционната система Windows 7 стандартен мултимедиен плейър Windows Media Player не е обикновена програма, а интегрирана системна компонента, поради което нейното актуализиране има редица характеристики. Нека разгледаме по какъв начин е възможно да се изпълни процедурата, посочена по-горе.

Начини за актуализиране

Тъй като Windows Player е системен елемент на Windows 7, не можете да го актуализирате, както повечето други програми, в секцията "Програми и функции" на "Контролен панел" . Но има два други стандартни начина да направите това: ръчно и автоматично актуализиране. Освен това има и допълнителна опция, която осигурява нестандартни действия. След това ще разгледаме всички тези методи по-подробно.

Метод 1: Ръчна актуализация

На първо място ще разгледаме най-очевидния начин - стандартна ръчна актуализация.

 1. Стартирайте Windows Media Player.
 2. Стартиране на Windows Media Player в Windows_7

 3. Кликнете с десния бутон на мишката ( PCM ) в горния или долния панел на черупката на програмата. В контекстното меню изберете Помощ . След това отидете на елемента "Проверка за актуализации ..." .
 4. Отидете да проверявате за актуализации чрез контекстното меню в Windows Media Player в Windows_7

 5. След това новите актуализации ще бъдат проверени и след това теглени, ако е необходимо. Ако няма актуализации за програмата и нейните компоненти, ще се покаже информационен прозорец със съответното известие.

Информационен прозорец за липсата на актуализации на приложението и неговите компоненти в Windows Media Player в Windows_7

Метод 2: Автоматична актуализация

За да не проверявате ръчно за актуализации всеки път, в Windows Player можете да ги конфигурирате да следят автоматично след известно време след последната инсталация.

 1. Стартирайте Windows Player и кликнете върху PCM в горната или долната част на интерфейса. В списъка, който се показва, изберете "Обслужване" . След това отидете на елемента "Опции ..." .
 2. Отидете в прозореца Настройки чрез контекстното меню в Windows Media Player в Windows_7

 3. В прозореца за параметри, който се отваря, отворете раздела "Играч" , ако е отворен по някаква причина в друга секция. След това в блока "Автоматична актуализация" до опцията "Провери за актуализации" задайте радио бутона в зависимост от вашите желания в една от следните три позиции:
  • "Веднъж на ден" ;
  • "Веднъж седмично" ;
  • - Веднъж месечно .

  След това кликнете върху "Прилагане" и "ОК" .

 4. Задаване на честотата на проверка за актуализации в раздела "Играч" в прозореца "Настройки" в Windows Media Player в Windows_7

 5. Но по този начин включихме само автоматична проверка за актуализации, но не и тяхната инсталация. За да използвате автоматичната инсталация, трябва да промените някои от системните параметри на Windows, ако не са били правилно конфигурирани преди това. Кликнете върху "Старт" и отидете в "Контролен панел" .
 6. Отидете в контролния панел, като щракнете върху бутона Старт в Windows_7

 7. Изберете "Система и сигурност" .
 8. Отворете раздела Система и защита на контролния панел в Windows_7

 9. След това отидете в "Център за актуализиране" .
 10. Отворете раздела Windows Update в раздела Система и защита на контролния панел в Windows_7

 11. В левия панел на отворения интерфейс кликнете върху "Настройки" .
 12. Отворете прозореца Конфигуриране на настройките от Windows Update в контролния панел в Windows_7

 13. В полето "Важни актуализации" изберете опцията "Инсталиране автоматично" . Проверете квадратчето до "Получаване на препоръчаните актуализации" . След това кликнете върху "OK" .

Активиране на режима за автоматична актуализация в прозореца Настройки в Windows Update в контролния панел в Windows_7

Сега Windows Player ще се актуализира автоматично.

Урокът: Как да активирате автоматичното обновяване на Windows 7

Метод 3: Актуализиране на силата

Има и друг начин за разрешаване на проблема, който сме задали. Това не е съвсем стандартно и поради това може да бъде описано като принудително обновяване на Windows. Препоръчва се да се използва само ако по някаква причина не можете да актуализирате някоя от горните две опции. Същността на този метод се състои в изтеглянето от официалния сайт на Microsoft на последната версия на пакета Media Feature Pack, който включва Windows Media Player за Windows 7, последван от инсталацията му. Но тъй като този плейър е компонент на операционната система, той трябва първо да бъде изключен.

Изтеглете Media Feature Pack за Windows 7

 1. След като изтеглите инсталационния файл на програмата според капацитета на системата, продължете да деактивирате компонента. Влезте в "Контролен панел" от менюто "Старт" и кликнете върху "Програми" .
 2. Отворете раздела Програми на контролния панел в Windows_7

 3. Отворете раздела "Програми и компоненти" .
 4. Отворете раздела Програми и функции в секцията Програми на контролния панел в Windows_7

 5. В левия панел на активирания прозорец кликнете върху "Разрешаване на компоненти" .
 6. Отворете прозореца за активиране или деактивиране на компоненти в секцията Програми и функции на контролния панел в Windows_7

 7. Отваря се прозорецът "Компоненти" . Ще отнеме известно време, докато всички елементи бъдат заредени в него.
 8. Изтеглете компоненти в прозореца Компоненти в Windows_7

 9. След като се заредят елементите, намерете папката с име "Компоненти за работа с мултимедия". Кликнете върху знака плюс вляво от него.
 10. Отваря списъка с елементи, които са включени в компонентите за работа с мултимедийна секция в прозореца Компоненти в Windows_7

 11. Ще бъде отворен списъкът на елементите, включени в посочения раздел. След това премахнете отметката от "Компоненти за работа с мултимедия" .
 12. За да махнете отметката от квадратчето, вижте Компоненти за работа с мултимедия в прозореца Компоненти в Windows_7.

 13. Отваря се прозорец с предупреждение, че деактивирането на посочения компонент може да повлияе на други програми и възможности за операционна система. Потвърдете действията си, като кликнете върху "Да" .
 14. Потвърдете деактивирането на компонентите за работа с мултимедия в диалоговия прозорец в секцията Components в Windows_7

 15. След това всички кърлежи в горната секция ще бъдат премахнати. Сега кликнете върху "OK" .
 16. Запазване на промените в прозореца Компоненти в Windows_7

 17. След това започва процедурата за промяна на функциите. Този процес ще отнеме известно време.
 18. Как да промените функциите на Windows в Windows_7

 19. След като приключите, ще се отвори прозорец, където ще бъдете подканени да рестартирате компютъра. Затворете всички активни програми и документи, след което щракнете върху Рестартиране сега .
 20. Стартирайте рестартирането на компютъра чрез диалоговия прозорец в Windows_7

 21. След като рестартирате компютъра, изпълнете предварително инсталирания файл за инсталиране на Media Feature Pack. Ще бъде стартирана инсталирането на Media Feature Pack.
 22. Инсталиране на пакета Media Feature в Windows_7

 23. След като приключите, отворете отново прозореца за активиране на компонентите. Намерете папката "Компоненти за работа с мултимедия". Инсталирайте около тази секция и около всички поддиректории, които тя съдържа, отбележете. След това кликнете върху "OK" .
 24. За да активирате компоненти за работа с мултимедия в прозореца Компоненти в Windows_7

 25. Процедурата за промяна на функциите ще бъде стартирана отново.
 26. Процедура за промяна на функциите в Windows_7

 27. След като бъде завършен, отново ще бъде необходимо да рестартирате компютъра за окончателното инсталиране на необходимия компонент. След това можете да приемете, че Windows Player е актуализиран до последната версия.

Както можете да видите, има няколко начина да актуализирате Windows Media в Windows 7. Препоръчваме Ви автоматично да актуализирате този плейър, ако е деактивиран поради някаква причина, и да продължите да забравяте какво означава да актуализирате определения компонент на системата, тъй като тази процедура ще стане без вашето участие. Но принудителната инсталация на актуализации има смисъл да се използва само когато всички други методи не са довели до положителен резултат.