Ежедневните потребители в търсене на различна информация се сблъскват с необходимостта да изтеглят и пускат много файлове. Последиците са трудни за предвиждане, защото дори и на официални ресурси, инсталационните файлове, съдържащи нежелан софтуер, се намират. Sandbox е идеален начин да защитите операционната система от неразрешено влияние и инсталиране на злонамерени програми, рекламни етикети и ленти с инструменти. Но не всяка пясъчна кутия се отличава с надеждността на изолирано пространство.

Sandboxie е безспорен фаворит сред подобен софтуер.Тази пясъчна кутия ви позволява да пуснете всеки файл вътре в себе си и да унищожите всичките му песни само с няколко кликвания.

Изтеглете софтуер Sandboxie

За най-точното описание на работата на Sandboxie в пясъчната кутия ще се извърши инсталация на програмата, която съдържа вграден нежелан софтуер в инсталационния файл. Програмата ще функционира известно време, след което всички следи от нейното присъствие ще бъдат напълно унищожени. Настройките на sandbox ще бъдат зададени на стойности по подразбиране.

1. От официалния сайт за разработчици трябва да изтеглите инсталационния файл за самия пясък.

zagruzka-ustanovochnogo-fayla-programmyi-Sandboxie-S-ofitsialnogo-sayta-razrabotchika

2. След изтеглянето трябва да изпълните инсталационния файл и да инсталирате програмата. След инсталирането, елементът "Run in the sandbox" ще се появи в контекстното меню на десния бутон на мишката.

3. Като "морско свинче" използваме програмата Iobit Uninstaller, която по време на инсталацията предлага да се допълни операционната система с оптимизаторите на същия разработчик. Вместо това може да е абсолютно всяка програма или файл - всички от следните елементи са идентични за всички опции.

4. На изтегления инсталационен файл кликнете с десния бутон на мишката и изберете Изпълнение в пясъчната кутия .

zapusk-programmyi-V-pesochnitse-Sandboxie

5. По подразбиране Sandboxie ще ви подкани да отворите програмата в стандартния пясък. Ако те са няколко, за различни нужди - изберете и кликнете върху OK .

vyibor-pesochnitsyi-для-zapuska-programmyi-V-Sandboxie ,

6. Ще започне нормалната инсталация на програмата. Само една функция - отсега нататък всеки процес и всеки файл, независимо дали е временен, а системата, която ще бъде създадена от инсталационния файл и самата програма, е в изолирано пространство. Това, че програмата не е инсталирана и не е заредена, нищо няма да излезе. Не забравяйте да отбележите всички рекламни кърлежи - нямаме какво да се страхуваме!

ustanovka-programmyi-vnutri-pesochnitsyi-V-Sandboxie

7. По време на инсталацията иконата на вътрешния интернет изтегляч на програмата се появява в тавата за компютри, която зарежда всичко, което сме отбелязали за инсталиране.

zagruzka-storonnego-programmnogo-obespecheniya-при-ustanovke-programmyi-vnutri-pesochnitsyi-sanboxie

8. Пясъчната кутия предотвратява пускането на системните услуги и промяната на коренните параметри - не може да излезе злонамерен софтуер и да остане в пясъчната кутия.

zapret-zapuska-sistemnyih-sluzhb-V-Sandboxie

9. Отличителна черта на програмата, която се изпълнява в пясъчната кутия - ако показалецът е насочен към горната част на прозореца, той е маркиран с жълта граница. Освен това в лентата на задачите този прозорец е маркиран с решетка в квадратни скоби в заглавието.

vyidelenie-aktivnogo-Okna-programmyi-ramkoy-pesochnitsyi-V-Sandboxie

10. След като програмата е създадена, трябва да попитате какво се е случило в пясъчната кутия. Кликнете два пъти върху иконата на жълтия пясък, близо до часовника - отвори се главният прозорец, където веднага ще видите нашата стандартна пясъчна кутия.

Ако го разширите, виждате списък с процеси, които работят вътре. Кликнете върху пясъка с десния бутон на мишката - Изтрийте пясъчната кутия . В отворения прозорец виждаме достатъчно зашеметяващи данни - една привидно малка програма, създала повече от половин хиляди файлове и папки и отнела повече от 200 мегабайта памет на системния диск, докато при инсталирането може да има дори една нежелана програма.

sozdannyie-faylyi-и-papki-V-pesochnitse-Sandboxie

Особено недоверчиви потребители, разбира се, ще започнат да бъркат, за да намерят тези файлове на системния диск в папката Programm Files. Тук е най-интересното нещо - те няма да намерят нищо. Всички тези данни бяха създадени в пясъчната кутия, която точно сега и чиста. В същия прозорец кликнете върху Изтриване на пясъка . Няма файл или процес, който преди това е бил окачен в системата.

Ако необходимите файлове бяха създадени по време на програмата (например, ако е бил стартиран интернет браузър), когато изтриете пясъчната кутия Sandboxie ще накара потребителя да го извади от пясъчната кутия и да го запише в която и да е папка. Почистеният пясък е готов отново да стартира всички файлове в изолираното пространство.

Sandboxie - един от най-надеждните и следователно най-популярните пясъчници в интернет. Надеждна програма с удобен за ползване интерфейс ще помогне да се защити потребителя от влиянието на непроверени и подозрителни файлове, без да навреди на конфигурираната операционна система.